Cimicifuga extract capsules kopen gratis bezorgd

Profiteer nu ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Cimicifuga Racemosa Racemosa of Zilverkaars Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.

Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Cimicifuga Racemosa Zilverkaars Extract (van het bovengrondse deel van de plant) 200mg capsules

Namen, synoniemen en etymologie:
Synoniemen: Actaea gyrostochya, Actaea orthostachya, Actaea monogyna, Actaea racemasa.
Nederlands: Zilverkaars, Wandluizekruid, Zwarte zilverkoers, Zwarte slangenwortel, Slangenwortel

Cimicifuga is afgeleid van cimex (kever of wandluis) en fugere (vluchten, weglopen) of fugare (verdrijven), wijzend op de insecten verdrijvende werking van deze plant. Racemosa verwijst naar de bloeiwijze in racemen: de bloemen zitten op korte stengels, die zelf op een langere stengel vastzitten.
Wandluizenkruid verwijst uiteraard ook naar de insecten werende werking.
Zilverkaars duidt op de zilverwitte, kaars vormige, opgerichte oren. De namen met slang wijzen op het oude gebruik ervan bij de aanpak van slangenbeten, volgens anderen om het ratelend geluid dat deze plant in de wind kan maken.

Herkomst
Inheems in het oosten van Noord-Amerika, van Ontario en Maine in het noorden tot Georgia en Arkansas in het zuiden. Houdt van een vochtige, humusrijke grond in lichte- of halfschaduw (diffuus licht). Groeit bij voorkeur in schaduwrijke, vochtige loofbossen, op open plaatsen in vruchtbare bossen, langs bosranden of in kreupelhout.

Geschiedenis, traditioneel gebruik
Noord Amerikaanse indianen (Delaware, Irokezen) gebruikten de wortel van deze plant eeuwenlang voor het ondersteunen bij allerlei verschijnselen die typisch vrouwelijk zijn zoals het bevorderen van een normale en regelmatige menstruatie, om een normale menopauze in stand te houden, voor een goed verloop van een normale geboorte en om voldoende borstvoeding te behouden.
De vrouwen van Amerikaanse kolonisten zagen die voordelen ook en namen het gebruik over. Vooral om een normale menstruatie te behouden en bevallingen te ondersteunen. Cimicifuga was een officieel geneesmiddel in de USA van 1820 tot 1926. Amerikaanse artsen schreven zilverkaars ook voor om een gezonde moedermelk productie in stand te houden.

Zilverkaars werd in de 19e eeuw in Europa geïntroduceerd.
Vanaf 1950 werd Zilverkoers voorgeschreven door Duitse gynaecologen als alternatief voor de HRT (Hormone Replacement Terapy). Een Amerikaanse studie toonde aan dat een extract van Zilverkaars minstens even effectief werkte als een oestrogenen preparaat van equine oorsprong.

Overgangsverschijnselen
Zoals gezegd helpt Cimicifuga Racemosa om overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, irritatie en opvliegers te verminderen. Het ontspant, is rustgevend en opbeurend en bevordert goed en gezond slapen. Cimicifuga Racemosa zet aan tot een normale en regelmatige menstruatie, mede door het ondersteunen van de doorbloeding in het bekkengebied.
Cimicifuga Racemosa wordt ook gebruikt om een normaal dus goed functionerend beendergestel en een goede vochtbalans in stand te houden .

Hormonale Systeem
Zilverkaars (Cimicifuga racemosa) is met name in de Verenigde Staten en Europa een populair vrouwen kruid. Belangrijke bestanddelen in de wortel zoals triterpeenglycosides ondersteunen de normale activiteit van het vrouwelijke hormonale systeem (de wisselwerking tussen hypothalamus, hypofyse en ovaria)

 

Belangrijke  inhoudsstoffen
-  Tetracyclische   triterpenen ,  voorkomend   als  glycosiden  en  afgeleid  van cycloartanol: 27-deoxyactein, 26-deoxycimicifugoside , actein, acetyl shengmanol xyloside, cimicifugoside H 1, cimigenol, cimigenol 3-0-beta-D­ xyloside, cimioceroside A, 12(B-hydroxycimigenol-3-0-B-D-xylopyronoside, 12 -hydroxycimigenol-3-0-a-L-arabinopyronosideocteïne, 2'-0-acetylactein, 2'-O-acetyl-27.deoxyoctein, 15 alpha-hydroxycimicidol 3-0-beta-D-xyloside, cimirocemosides A-H.

 

-  Fenylpropanen: fukinolzuur
-  Flavonoiden: zeer kleine hoeveelheden van het isoflovonoïdeformononetine, methyletherofgeleide van genisteïne (wordt betwist); het flovonol kaemferol
-  Cimicifuginezuren  A,B,C,  D,E  (15  à 20 %)  : mengsel  van  harsen  en bitterstoffen, met o.a. kaneelzuur.
-  Organische zuren : (E)-isoferuleenzuur,  feruleenzuur , koffiezuur, methylcaffeaat, salicylzuur, azijnzuur, boterzuur
-  Alkaloïden : N-methylcytisine
-  Fytosterolen :glyceryl-1-polmitaat en daucosterol-6'-linoleoat
-  Ranunculine, dat wordt omgezet in anemonine
-  Etherische olie met o.o. isoferulaat, salicylaat
-  Koolhydraten : o.o. sucrose
-  Aluminium,  Calcium,  Cobalt, IJzer, Magnesium,  Mangaan,  Fosfor,  Kalium, Selenium,Silicium, Tin, Zink
-  Beta-caroteen, Vitamine C, vitamines B1, B2 en B3
-  Vezels
-  Vetzuren :o.a. oleïnezuur, palmitinezuur
-  Tannines
-  Cimifugan (20 %, een amorfe harsachtige substantie) > standaardisatie gebeurt meestal op het gehalte 27-deoxyocteïne (40 à 70 mg/g wortel)

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Cimicifuga Racemosa Zilverkaars Extract 200mg capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048