L-Arginine AKG sport poeder kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Arginine Extract Sport poeder. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


L-Arginine AKG en Vitamine C Sport poeder

Door Arginine te koppelen aan AKG wordt de opname door het lichaam met meer dan 67% vergroot. Daardoor is het effecienter dan gewone Arginine en komt er meer werkzame stof beschikbaar.
L-Arginine alfa ketoglutaraat, ook bekend als Arginine AKG of in het kort AAKG, is een zout van de combinatie aminozuur arginine en alfa ketoglutaraat zuur. 

 

Zie L-Arginine AKG + Vitamine C sport capsules voor verdere informatie.

 

Vitamine C en sport

Tussen 1940 en 1980 werd de werking en de vele functies van vitamine C in het lichaam ontdekt: betrokkenheid van vitamine C bij de wondgenezing en het immuunsysteem en het effect van vitamine C als afvanger van vrije radicalen juist tijdens zware inspanningen zoals sport en op die manier de cellen in het lichaam beschermt.

Verder verhoogt vitamine C de ijzeropname en draagt bij tot:
- een normaal energie leverende stofwisseling (metabolisme).
- de normale werking van het zenuwstelsel.
- een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven en het gedrag van mensen).
- het verminderen van vermoeidheid en moeheid bij sport.
- de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E.
- de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Vitamine C (ascorbinezuur)
Vitamine C (ascorbinezuur) is van levens belang. In het verleden zijn door scheurbuik dat werd veroorzaakt door een vitamine C-deficiëntie vele zeelieden om het leven gekomen. Vandaag de dag biedt een bewuste voeding en een vergroot aanbod van vitamine C-supplementen voor een op dat gebied goede gezondheid.

Vitamine C bestaat uit organische verbinding die de chemisch naam Ascorbinezuur draagt. Toen in het verleden voor langere perioden onvoldoende vitamine C beschikbaar was ontstonden er binnen enkele maanden deficiëntie symptomen die in de eindfase scheurbuik genoemd werden. Tot in de 18e eeuw was scheurbuik één van de belangrijkste oorzaken van de dood tijdens zeereizen. Enkele symptomen van scheurbuik zijn: vermoeidheid, spierpijn, spontaan bloeden van tandvlees, vertraagde wondgenezing of verlies van het vermogen van het afweer of immuunsysteem.

De Engels chirurg James Lind ontdekte dat het ontbreken van een stof in de voeding verantwoordelijk was voor het ontstaan van scheurbuik en dat de toediening van sinaasappelen en citroenen effectief was om scheurbuik te voorkomen en te behandelen. In 1921 gaf de biochemicus Sylvester Zilva een mengsel van citroensap geïsoleerd van stoffen die in staat waren om scheurbuik te genezen de naam vitamine C.

De hoogste onderscheiding voor de ontdekking van vitamine C
In 1927 is het de Hongaarse wetenschappers Szent-Györgyi gelukt om vitamine C uit de bijnierschors te isoleren. In 1934 werd Vitamine C door Haworth voor het eerst synthetisch geproduceerd en in 1937 ontvingen Szent-Gyorgyi en Haworth de Nobelprijzen voor hun bijzondere wetenschappelijke ontdekkingen. 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket L-Arginine AKG en Vitamine C Sport poeder

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048