Maltodextrine Solardex sport poeder kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Solardex Maltodextrine Sport poeder. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Maltodextrine Solardex Sport Poeder 5kg

Wil je nog uitgebreidere informatie over Solardex scroll dan helemaal naar onder op deze pagina.

Sport- en energie dranken zijn onnodig duur omdat ze meer bevatten dan wat nodig is. Voor fabrikanten is het commercieel erg interessant om mineralen, vitaminen of eiwitten aan hun drinks toe te voegen. Maar die toevoegingen hebben tijdens een wedstrijd of training weinig zin omdat je lichaam die stoffen tijdens het sporten niet kan opnemen en je prestatie dus niet ten goede zullen komen.

Een sportdrank bestaande uit een combinatie van water, koolhydraten en elektrolyten (stoffen die ionen splitsen zoals zout) is niet alleen voldoende, maar ook het beste.  

 

Het is erg eenvoudig, veel beter en vooral veel goedkoper om zelf een goede sportdrank samen te stellen. Maltodextrine aangemaakt met water en een snufje zout heeft de juiste osmolariteit (maat voor het aantal deeltjes dat is opgelost in een vloeistof) om direct door het lichaam te worden opgenomen.

Solardex Maltodextrine is een 100% pure koolhydraat bron die bestaat uit complexe glucose polymeren. Complexe glucose polymeren leveren meer en langer energie en reguleren de bloedsuikerspiegel. Ze zorgen ervoor dat spiervermoeidheid, spierafbraak en melkzuur-vorming minder snel optreden en de spieren sneller herstellen.

Zelf de beste en de goedkoopste Sportdrink samenstellen
Het is erg eenvoudig om zelf een goede sportdrank samen te stellen. De gewenste hoeveelheid Solardex Maltodextrine (1 afgestreken eetlepel is ca. 4 gram) in b.v. een bidon scheppen. (aantal afhankelijk van persoonlijke voorkeur) Klein beetje water toevoegen en even flink schudden. Dan aanvullen met de rest van het water en een snufje zout toevoegen. 

Ook een Sportgel is eenvoudig zelf te maken met Solardex Maltodextrine
Door de verhouding Solardex/water aan te passen kan je er ook eenvoudig en goedkoop een sportgel van maken.
Solardex poeder en water is alles wat je nodig hebt om een enorm krachtige energie boost gel te maken op het moment dat jij die nodig hebt. Gebruik gelijke gewichtsdelen voor Solardex Maltodextrine en voor het water. Bijvoorbeeld 10 gram water en 10 gram Solardex. Goed mengen en het resultaat is een perfecte gel die je in bijvoorbeeld een kleine flacon mee kan nemen. 

De voordelen van deze zelfgemaakte sport drank zijn:
-  Met de inname van koolhydraten krijgt het lichaam een snelle aanvulling van de glycogeen voorraad.
-  Meer glycogeen in de spieren verbetert het prestatie- en uithoudingsvermogen.
-  Toediening van koolhydraten geeft een signaal aan de hersenen dat er voluit kan worden ingespannen.
-  Opname van creatine in de spieren wordt door koolhydraten verbeterd, omdat er meer insuline wordt afgegeven.
-  Past in een diabetes dieet.
-  Eenvoudig mee te nemen en te gebruiken als het nodig is tijdens een wedstrijd of training.
-  Alleen, en samen met eiwitten hebben koolhydraten een spier opbouwende werking. Dit komt vooral door de remming van het spier afbrekende stresshormoon cortisol en de verhoogde afgifte van groeihormoon en insuline. 
Onze maltodextrine staat garant voor optimale prestaties van de eerste tot de laatste minuut. Zie de uitgebreide toelichting bij product en werking 
 

Samenstelling
Solardex Maltodextrine 
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie: 1605kJ / 384 kcal
Eiwit: 0 gr
Koolhydraten: 95g
waarvan suikers: 8,5g
Vet: 0 gr

Osmolaliteit
50 gram maltodextrine per liter water geeft een osmolaliteit van 40 milliosmoles per kg. .

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Solardex Maltodextrine Sport Poeder 5kg

THT einde: 2024     BATCH: AWG2028 

 

Extra informatie
De meest voorkomende koolhydraten in sportdranken zijn glucose en fructose. Solardex is een betere koolhydraatbron omdat het minder effect heeft op de osmolaliteit (maat voor het aantal deeltjes dat is opgelost in een vloeistof) dan glucose en omdat het bijna geen smaak heeft.
Fructose heeft een zoete, fruitige smaak, maar heeft als nadeel dat het maag darm problemen kan veroorzaken wanneer het in grotere hoeveelheden wordt gebruikt. Daarnaast wordt fructose ook minder snel opgenomen in het lichaam.

Koolhydraten worden opgeslagen in de spieren en de lever als glycogeen of worden gebruikt als brandstof tijdens een sportprestatie. Vet verbranding levert de energie wanneer de intensiteit van de inspanning laag is. Hoe intensiever de inspanning, des te meer energie er door de koolhydraten geleverd wordt. 

Is dat nog te weinig dan schakelt het lichaam over op de omzetting van glucose in melkzuur(anaëroob), tot men -wanneer er teveel melkzuur is opgebouwd- door spierpijn gedwongen is te stoppen met de inspanning.
Een goed getrainde sporter kan 1-2 kg glycogeen in zijn lichaam opslaan, genoeg om 1-2 uur maximaal te presteren. Al direct vanaf het begin van de inspanning moeten er koolhydraten toegevoerd worden om de voorraden op peil te houden. Dit is nodig, omdat wanneer de koolhydraat voorraden op raken het lichaam overschakelt op vetverbranding (aeroob) en het prestatie niveau daalt. 

De ingrediënten
De ingrediënten van een sportdrank zijn water, koolhydraten en elektrolyten. Elektrolyten zijn mineralen zoals Natrium (Na+), Kalium (K+), Magnesium (Mg2+), Chloor (Cl-) en hebben een elektrische lading. 

 

Koolhydraat gehalte: dorstlesser versus energie drank
Sportdranken kunnen worden ingedeeld in twee categorieën: dorstlessers en energie dranken. Het verschil zit hem in de hoeveelheid koolhydraten. Wanneer een drank 40 tot 80 gram koolhydraten per liter bevat, wordt het een dorstlesser genoemd, bij een drank die 80-200 gram koolhydraten per liter bevat spreekt men van een energie drank. 

Onderzoeken hebben aangetoond dat je een minimale hoeveelheid koolhydraten moet innemen wil de drank een positief effect hebben op je prestatie. Minder dan 20 gram koolhydraten per uur heeft geen zin. Omdat ons lichaam maximaal 60-80 gram koolhydraten per uur uit een drank kan absorberen, wordt algemeen aangeraden om per uur die hoeveelheid tijdens het sporten (dorstlesser) te drinken. 

Het nadeel van een energiedrank is dat het minder snel in het lichaam wordt opgenomen en daardoor de vochtopname kan remmen. Energiedranken zijn daarom vooral geschikt voor b.v. wielrenners die de laatste kilometers van een finale ingaan of voor lopers die in de winter bij koud weer weinig vocht verliezen. Samengevat is een drank die 60 tot 80 gram koolhydraten per liter bevat het beste voor zowel de inname van vocht als voor de levering van energie.  

Osmolariteit
Een belangrijke factor is de osmolariteit. De osmolariteit duidt op het aantal deeltjes in een drank. Een hoge osmolariteit betekent dat er veel deeltjes in zitten. Een drank met een hoge osmolariteit noemen we hypertoon. Een drank met evenveel deeltjes als ons bloed (290 mOsm/L) noemen we isotoon en een drank met minder deeltjes dan ons bloed noemen we hypotoon. 

Een hypertone drank zal langer in de maag blijven en daardoor minder vocht toevoeren dan een isotone of hypotone drank. Normaal gesproken neemt door een toename van het koolhydraat gehalte ook de osmolariteit toe. Een te hoge osmolariteit kan maag darm problemen veroorzaken. Dit is een extra reden om geen sterk hypertone dranken te drinken. Vruchtensappen zijn omdat de osmolariteit veel te hoog is (500-1000 mOsm/L) slechte sportdranken. 

Een vervelend nadeel van de kant-en-klaar gekochte sportdrinks is dat de osmolariteit toeneemt naarmate de drank ouder wordt. Grotere koolhydraat delen vallen dan uiteen in meerdere kleine deeltjes. 

Zout (natrium)
Zout (natrium) is een ander belangrijk bestanddeel van een sportdrank. Zout heeft verschillende functies. Ten eerste verbetert het de waterabsorptie. Dat komt omdat natrium en koolhydraten samen opgenomen worden in de darmen. Voor de opname van één molecule glucose is ook één molecule natrium nodig. 

Een tweede rol van natrium is dat het een dorstgevoel opwekt en daardoor aanzet tot drinken. 
Natrium zorgt er ook voor dat vocht beter wordt vastgehouden in het lichaam. De laatste twee factoren zijn héél belangrijk omdat die ervoor zorgen dat er meer gedronken wordt en dat dit water ook wordt opgeslagen in de cellen en niet verloren gaat via urineproductie. 

Alleen water drinken tijdens een inspanning vermindert de natrium concentratie, met als gevolg dat er minder van het antidiuretisch hormoon (ADH) wordt uitgescheiden. Dit hormoon remt de urineproductie. Een daling van het antidiuretisch hormoon zorgt dus voor een toename van de urineproductie en dus ook voor een toename van vochtverlies. Wanneer natrium wordt toegevoegd aan een drank zal de natriumconcentratie in het bloed gehandhaafd blijven en zal de urineproductie niet verder worden gestimuleerd. Kortom vocht wordt beter vastgehouden en niet uitgeplast. 
Het is aan te raden om de hoeveelheid natrium die verloren gaat door het transpireren aan te vullen. Onderzoeken hebben aangetoond dat de natriumverliezen tijdens inspanning tussen de 0,4 en 1,1 gram per liter zweet bedragen. De inname van natrium zou daarom ook tussen de 0,4 en 1,1 gram moeten liggen. Teveel natrium kan door een toename van de osmolariteit de opname van vocht door het lichaam vertragen. Het is daarom af te raden om tijdens inspanning een drank met meer dan 1,1 gram zout per liter te drinken. 

Kant en klare sportdranken bevatten vaak ook nog andere elektrolyten maar die zijn minder belangrijk. Inname van te veel elektrolyten verhoogt de osmolariteit onnodig, met mogelijke maag darm problemen tot gevolg. Door transpireren verliest men automatisch een aantal elektrolyten (o.a. Calcium, Kalium, Magnesium en Chloor). Maar die verliezen blijven relatief klein en zijn verwaarloosbaar in verhouding tot het vochtverlies. 
Meer elektrolyten opnemen dan de hoeveelheid die men heeft verloren is zinloos. Minder is aan te raden omdat de osmolariteit dan lager blijft.

Vitamines
Iemand die veel sport heeft behoefte aan extra vitamines. Het heeft echter weinig zin om vitamines op te nemen via een sportdrank. Een eventueel vitaminetekort ontstaat niet binnen die enkele uren van een duurprestatie, maar wordt in de loop van weken opgebouwd. Er is trouwens geen enkel wetenschappelijk effect van vitamines op het prestatie vermogen tijdens een sportinspanning bekend. 


Zuurgraad
Een grotere hoeveelheid zuur in een sportdrank biedt geen voordeel. Integendeel, een toegenomen zuurgraad zal de opname door het lichaam vertragen en kan maag darm problemen veroorzaken. Bovendien is een hoge zuurgraad ook voor het gebit niet aan te raden. 

 

Wanneer Solardex Maltodextrine het beste te gebruiken
Solardex kan ivm variatie in de suikerspiegel gebruikt worden: 

A.)  Tot 1 uur vóór de wedstrijd/training
B.)  Tijdens de wedstrijd/training
C.)  Binnen 1 uur na een wedstrijd/training.  

Per uur kan het lichaam afhankelijk van het lichaamsgewicht, maximaal 60-80 gram Solardex verwerken. Meer is overbodig. Een vuistregel: Voor elk kwartier inspanning is er 15 gram Solardex nodig. Alleen vlak na een inspanning kan er 60-120 g extra worden ingenomen.  

A.) Training. (duursporters)
Tijdens een training is 0,4-0,8 gram Solardex per kg lichaamsgewicht -eventueel aangevuld met 5-10 gram eiwitten- voldoende om de werking van het stresshormoon cortisol en daarmee overtraining tegen te gaan. Als ook eiwitten gebruikt worden heeft calciumcaseïnaat vanwege de grotere cortisol blokkerende werking de voorkeur boven wei-eiwit. Wei-eiwitten worden sneller in de spieren opgenomen en worden daarom bij voorkeur ná een inspanning gebruikt.  

B.) Gebruik tijdens de inspanning (duursporters)
Een drinkbidon met Solardex voor een constante aanvoer is nodig bij alle duursporten. Het lichaam verwerkt oplossingen van 6-8% (60-80 gram poeder = ca. 8-10 afgestreken eetlepels) per liter het beste.  

Door deze beperkte capaciteit is het niet nodig om meer te gebruiken. Als er minder wordt ingenomen zal de koolhydraatvoorraad (glycogeen) in de spieren leeg raken en zal het prestatieniveau dalen. Voor een energiedrank worden concentraties tot 20% (zelfs tot 25%) gebruikt, hoewel er vanaf concentratie van 10-15% eigenlijk apart extra thee of water zou moeten worden gedronken. Een regelmatige inname van Solardex tijdens de wedstrijd/training vermindert de afbraak van spiermassa die normaal optreedt. De vorming van het stresshormoon cortisol en overtraining worden tegengegaan. 

C.) Gebruik na de inspanning (duursporters)
In het bloed bevinden zich vlak na een inspanning stoffen die de opname van Solardex vergroot. Voor een sneller en beter herstel is het daarom verstandig om binnen 1 uur na een intensieve inspanning een oplossing met 60-120 gram  (1 tot 2 gram per kg lichaamsgewicht) te drinken. Wanneer Solardex tegelijk met 15 tot 40 gram (gehydrolyseerde) eiwitten en/of leucine worden ingenomen kan er nog meer glycogeen worden opgeslagen. De afgifte van opbouwende hormonen in het lichaam, zoals groeihormoon en insuline neemt dan toe. De spierafbraak door cortisol wordt verminderd. 

A. + B.) Vóór en tijdens de training (krachtsporters)
Een regelmatige inname van Solardex tijdens de training helpt de afbraak van spiermassa te voorkomen. De vorming van het stresshormoon cortisol wordt tegengegaan. Overtraining wordt bestreden. Vóór of tijdens het trainen is 0,4-0,8 gram Solardex per kg lichaamsgewicht (30-60 gram), zonodig aangevuld met 5-10 gram eiwitten, voldoende om de spierafbraak door werking van het stresshormoon cortisol tegen te gaan. Als eiwit heeft calciumcaseïnaat vanwege de grotere cortisolblokkerende werking de voorkeur boven wei-eiwit. Wei-eiwitten worden sneller in de spieren opgenomen en worden daarom bij voorkeur ná de training gebruikt.

 C.) Gebruik na de training (krachtsporters)
Na een inspanning levert Solardex samen met eiwitten een bijdrage aan de anabole (spieropbouwende) werking. Hoewel er altijd voldoende eiwitten moet worden ingenomen, is het belangrijker om direct na een training eerst alleen Solardex te drinken. De opname van koolhydraten in de spieren is dan maximaal en worden dan niet meteen in vetten omgezet. Na minimaal 1 uur na de training kunnen de eiwitten worden ingenomen. Als pure weight gainer is een mengsel geen bezwaar. Als de hoeveelheid vetten in het lichaam vermindert moeten worden heeft apart innemen de voorkeur.-  Eenvoudig mee te nemen en te gebruiken als het nodig is tijdens een wedstrijd of training