Reishi extract capsules kopen gratis bezorgd

Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Reishi Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Diverse typen Reishi Extract & Vitamine C in capsules

Nederlands: Reishi, Japanse lakzwam, Lakzwam

Latijn: Ganoderma Lucidum, Polyporus lucidum
Chinees: LingZhi of Ling Zhi.

Ganoderma betekent letterlijk "blinkende huid" en slaat op de hoed van deze paddenstoel met zijn glanzende, leerachtig uiterlijk. Lucidum wil zeggen blinkend, schijnend, helder en slaat op hetzelfde kenmerk.

 

Beschrijving
Onze reishi extracten geleverd in capsules worden gemaakt van verschillende delen van de paddenstoel:
-  de schimmeldraden (in het Engels: mycelium)
-  de paddenstoel zelf, ook wel het vruchtlichaam genoemd (in het Engels: carpohole of fruiting body), die bestaat uit de hoed en de stam.
-  de sporen van de paddenstoel (in het Engels: spores), in opengebroken vorm.

 

Welk extract je kan gebruiken en hoe vaak, is afhankelijk van het doel. 

De gebroken sporen worden beschouwd als de meest geconcentreerde, dus meest werkzame vorm van Reishi. Terwijl het vruchtlichaam van de Reishi paddenstoel een hoog gehalte aan bepaalde suikers, de zogenaamde polysacchariden bevat, komen in de gebroken sporen de zogenaamde triterpenen voor. (De sporen moeten vanwege hun harde omhulsel eerst gebroken worden zodat de triterpenen die erin zitten vrij kunnen komen).
Om het beste van beiden te hebben, bevatten een aantal extracten een combinatie van een vruchtlichaam-extract (carpohole) en een gebroken spore-extract van de Reishi paddenstoel.

-  Reishi 500mg  Polysacchariden (schimmeldraden) Extract+ Vitamine C capsules
-  Reishi 500mg  Polysacchariden 30% (vruchtlichaam) & 2% Triterpenoiden Extract 
+ Vitamine C capsules 

-  Reishi 500mg  Polysacchariden 10% (vruchtlichaam) & 4% Triterpenoiden Extract  + Vitamine C capsules

-  Reishi 250mg  β-Glucan 20% (sporen) & 2% Triterpenoiden Extract + Vitamine C capsules 

-  Reishi 250mg  β-Glucan 30% (sporen) & 2% Triterpenoiden Extract + Vitamine C capsules 

-  Reishi 250mg  β-Glucan 50% (sporen) & 3% Triterpenoiden Extract + Vitamine C capsules

-  Reishi 250mg  β-Glucan 50% (sporen) & 5% Triterpenoiden Extract + Vitamine C capsules

 

Geschiedenis
Reishi is een paddenstoel met een lange geschiedenis, die jaren terug gaat. Vooral in Aziatische landen wordt er veel waarde gehecht aan Reishi want daar wordt het extract in de Traditionele Geneeskunde al duizenden jaren toegepast vanwege de bijzondere geneeskrachtige eigenschappen.
In oude Chinese medische geschriften, zoals de Shen Nong Ben Cao (Divine Farmer's Materia Medica) wordt Reishi al vermeld.
Het Reishi extract staat in het Verre Oosten en met name in Japan vooral bekend omdat het de negatieve invloed van (be)stralingen kan helpen neutraliseren.
Reishi is in Japan een officieel erkend medicijn. Een claim die in Nederland niet is toegestaan, omdat Reishi extracten hier slechts worden beschouwd als voedingssupplementen.

Belangrijke inhoudsstoffen Reishi
-  Polysacchariden met een hoog moleculair gewicht:
-  B-glucanen: het G-1-20-Bèta
-  arabinoxyglycanen
-  arabinogalactanen, sterk vertakt
-  Peptidoglycanen: polysocchariden, gebonden aan peptiden:
-  Triterpenen, niet glycosidisch gebonden (meer dan 100):
-  Ganoderanen A – C ganodereenzuren A-Z sterk zuurstofverzadigde triterpenoiden van het type lanoataan
-  Ganoderiolen A en B Epoxyganoderiolen A - C
-  Ganolucideenzuren A - E - Lucidones A - C
-  Lucideenzuren A - M
-  Proteïnen: o.o. ling Zhi-8 of LZ-8
-  Sterolen: lanosteralen, ergosterol (provitamine D2)
-  Oleïnezuur (oliezuur)
-  Cydo-octasulfur
-  Ascorbinezuur, riboflavine (vit B2) Organisch germanium
-  Flavonglycosiden
-  Lysozyme, proteïnase
-  Alkaloïden, glucosiden, coumorines, adenosine

 

Vitamine C -immuunsysteem en weerstand

Vitamine C dat ook bekend is als ascorbinezuur, is een in water oplosbare vitamine die van nature aanwezig in bepaalde voedingsmiddelen en is bovendien verkrijgbaar als een voedingssupplement. Vitamine C is voor ons essentieel omdat mensen in tegenstelling tot de meeste dieren geen Vitamine C kunnen maken.

 

Vitamine C is nodig voor de biosynthese (opbouw van biologische stoffen) van collageen, L-carnitine en bepaalde neurotransmitters. Vitamine C is ook onderdeel van het metabolisme (stofwisseling) van eiwitten. Collageen is een essentieel onderdeel van ons bindweefsel en speelt een belangrijke rol bij het genezen van wonden. Vitamine C is verder een actieve antioxidant waarvan is aangetoond dat het andere anti-oxidanten in het lichaam, zoals alfa-tocoferol (vitamine E) kunnen vernieuwen.  

 

Lopende studies proberen vast te stellen of vitamine C door het beperken van de schadelijke effecten van vrije radicalen een rol kan spelen bij het helpen voorkomen van bepaalde kankers, cardiovasculaire ziekten en andere aandoeningen waarbij oxidatieve stress een causale rol speelt. Naast de biosynthetische en antioxidante functies, speelt vitamine C een belangrijke rol in het immuunsysteem en verbetert het de opname van ijzer dat aanwezig is plantaardig voedsel.
Onvoldoende inname van vitamine C kan scheurbuik veroorzaken. Scheurbuik wordt gekenmerkt door vermoeidheid, wijdverspreide bindweefselzwakte en capillaire fragiliteit maar komt in de Westerse wereld nauwelijks meer voor omdat we bij een standaard dieet dagelijks voldoende vitamine C binnen krijgen.

 

Het totale lichaamsgehalte aan vitamine C varieert van 300 mg (een niveau waarbij scheurbuik kan optreden tot ongeveer 2 gram. Vitamine C bevindt zich vooral in de cellen en weefsels, het meest in leukocyten (witte bloedcellen), ogen, bijnieren, hypofyse en hersenen. Relatief lage niveaus van vitamine C (micromolaire concentraties) zijn aanwezig in extracellulaire vloeistoffen, zoals plasma, rode bloedcellen, en speeksel.

Vitamine C verhoogt zoals gezien de ijzeropname en bevordert daarmee:
- een normaal energie leverende stofwisseling (metabolisme).
- de normale dus goede werking van het zenuwstelsel.
- een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven en het gedrag van mensen).
- het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
- de vernieuwing van de actieve vorm van vitamine E.
- de protectie van cellen tegen oxidatieve stress. 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Diverse typen Reishi Extract & Vitamine C in capsules

THT einde: 2026    BATCH: AWG2048