Maitake MD-fraction extract capsules kopen gratis bezorgd

Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Maitake MD-fraction 20:1 Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Maitake 400mg 20:1 MD-fraction & Vitamine C capsules

Namen, synoniemen en etymologie
Synoniemen: Grifola frondosa, Polyporus frondosus
Nederlands: Maitake, Eikhaas

  

Grifola Frondosa is in Japan al sinds de 11eeuw bekend als Maitake wat zoveel betekent als "dansende paddenstoel". Deze benaming wordt verklaard met de vreugde die iemand beleeft bij de vondst van deze zeer zeldzame en waardevolle zwam, omdat de Maitake een bijzonder aromatische eetbare paddenstoel is. De naam kan ook het gevolg zijn van de opvallende vorm van de schimmel, die doet denken aan een dans van nimfen. Maitake is een internationale op grote schaal erkende naam omdat de paddenstoel in Japan een lange medische en therapeutische traditie als een medicinaal supplement heeft opgebouwd. 

Grifola Frondosa
De wetenschappelijke naam van de Maitake is Grifola Frondosa. "Grifola" verwijst naar de "gryphon" uit de Griekse mythologie een beest met adelaar vleugels. De soortnaam "Frondosa" komt van het Latijnse "frondosus" blad of bladgroenten, waarmee het uiterlijk van de schimmel wordt beschreven. Ook de naam "duivin van het bos" of "Hen of the Woods" verwijst naar de grijs-bruine kleur en vorm die aan overlappende veren doet denken.
  

Parasiet
Grifola Frondosa is een boom zwam. Het is een half parasiet en half Saprophyt en leeft zowel op zieke als dode bomen of boomstronken en veroorzaakt een witte rot. Maitake groeit laag op de voet van eiken en een aantal andere soorten hardhout bomen op warme, voedselrijke plekken dicht in de buurt van het grondwater. In Nederland is de zwam zeer zeldzaam en in toenemende mate in gevaar. Grifola Frondosa is verder te vinden in delen van Europa, Amerika en regio's in Azië.
 

Medisch Voedingssupplement
Maitake is hoewel het een zeer grote paddenstoel is onopvallend en goed gecamoufleerd. Vaak groeien ze in groepen en de verschillende hoeden die uit 1 stam komen vormen samen het lichaam van de paddenstoel die wel een gewicht van enkele kilo’s kan bereiken. Maitake kan sinds 30 jaar worden gekweekt op hout en speciale substraten. Dus is Maitake tegenwoordig voor consumptie en als ingrediënt voor farmaceutische producten leverbaar als agrarisch cultuur product.

 

Gebruik

In Japan is de Maitake gewild als een populaire eetbare paddenstoel maar vooral als Medisch product. Gemalen vruchtlichamen en extracten van maitake worden daar gebruikt voor vele farmaceutische toepassingen. Grifola Frondosa wordt door professionals wereldwijd beschouwd als één van de beste medisch bruikbare paddenstoelen.

 

Maitake Beta Glucanen

Het Maitake extract bevat een hoog aandeel van sterk geconcentreerde natuurlijke polysacchariden of werkzame beta-glucanen. De Maitake bèta-glucanen (D-fractie en Grifolan) ondersteunen en helpen de immuunreactie van macrofagen (NK-cellen en T-lymfocyten) in het bloed te bevorderen en te beschermen, waarmee ze hun gunstige invloed in het lichaam bij aanvallen van buiten helpen optimaliseren. 

VITAMINE C
Vitamine C -immuunsysteem en weerstand
Vitamine C is een essentiële stof omdat het lichaam die nodig heeft, maar niet of niet voldoende zelf kan produceren). Vitamine C draagt vooral bij tot het in stand houden van de normale werking van onze weerstand (immuunsysteem) zelfs tijdens en na zeer intensieve lichaamsbeweging zoals zware sporten.

Vitamine C en Collageen

Vitamine C staat in voor de normale vorming van het eiwit collageen. Dit eiwit is een essentieel en  belangrijk onderdeel van het bindweefsel en ondersteunt optimaal functioneren van onze bloedvaten, het skelet, kraakbeen, tandvlees, huid en tanden die allen voornamelijk opgebouwd zijn uit collageen.

Verder intensiveert vitamine C de ijzeropname en bevordert:
- een normaal energie leverende stofwisseling (metabolisme).
- de normale werking van het zenuwstelsel.
- een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven en het gedrag van mensen).
- het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
- de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E.
- de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Vitamine E (tocoferol) is een vet oplosbare vitamine, die een bijzondere rol speelt bij de productie en aanmaak van rode bloedcellen en bij het in stand houden van spier- en andere lichaamsweefsels. Ook is het belangrijk voor ons immuun vermogen en een antioxidant die de cellen van het lichaam helpt af te schermen van vrije radicalen.

Oxidatieve stress (veroorzaakt door vrije radicalen) kan onder andere ontstaan door het gebruik van tabak, medicijnen, overmatig alcoholgebruik, te lange blootstelling aan felle zonnestraling, te intensief en zwaar sporten, suikerziekte en vetzucht.

De Gevolgen van oxidatieve stress
Oxidatieve stress is onderdeel van het proces dat verantwoordelijk is voor de veroudering en oxidatieve afbraak van lipiden, waardoor de cellen extra veel energie zullen gebruiken voor het stabiliseren van de celmembraan en daardoor DNA kan worden beschadigd.


Ingrediënten
- Polysacchariden, gebonden aan peptiden:
- "D-fractie":voor 90 % bestaande uit Beta-1,3/1,6-glucanen: hoofdketens van
- 1,6-glucanen met zijtakken van -1,3-glucanen, voor 10% uit eiwitten.
- "X-fractie"
- "SX-fractie "
- alfaglucaan
- Ergosterol en fungisterol
- Octadecaanzuur, octadecadieen:zuur
- Fosfolipiden : fosfatidylethanolamine, fosfatidylcholine, fosfatidylserine, fosfatidinezuur
- Vitamine C en bioflavenoïden
- Enzyme: profyl aminepeptidase 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Maitake 400mg 20:1 MD-fraction & Vitamine C capsules

THT einde: 2024     BATCH: AWG2028