Cordyceps Sinensis sport extract capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Cordyceps Sinensis Sport Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Cordyceps Sinensis CS-4 750mg + Vitamine C Sport Extract capsules

Nederlands: Cordyceps, Rupsendoder, Chinese rupsendoder, Rupsenzwam
Latijn: Cordyceps Sinensis, Sphaeria sinensis.

Cordyceps is een parasitaire paddenstoel, waarvan het mycelium in de wilde vorm alleen groeit op een zeldzame Tibetaanse rups, de Hepialus armoricanus Oberthuer. De rups wordt door een spore geïnfiltreerd en sterft waarbij de gemummificeerde buitenkant volledig wordt opgevuld door het mycelium of schimmeldraden.

Wereldrecords
Buiten het verre oosten was Cordyceps Sinensis tot de jaren 90 van de 20ste eeuw grotendeels onbekend. Dit veranderde toen de aandacht van de wereld werd getrokken door drie vrouwelijke Chinese atleten, Wang Junxia, Qu Yunxia en Zhang Linli. Zij verbraken in 1993, tijdens de Nationale Spelen in Beijing 5 wereldrecords op de 1500, 3000 en 10.000 meter.
Dit veroorzaakte veel wantrouwen en ongeloof. Volgend op de wedstrijd werd verwacht dat de vrouwen niet door de dopingtest zouden komen. Het bloed van de atletes liet echter geen sporen zien van verboden stoffen en hun coach Ma Junren vertelde de verslaggevers dat de atletes Cordyceps Sinensis als voedingssupplement gebruikten.

CS-4 variëteit
Cordyceps is altijd een schaars en onbetaalbaar product geweest. In de oudheid was Cordyceps meer waard dan zilver. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen zijn Chinese wetenschappers in 1972 een ambitieus project gestart.
Uit alle streken waar de wilde Cordyceps groeit werden de variëteiten verzameld, en onderzocht op chemische samenstelling, geneeskrachtige eigenschappen, veiligheid voor menselijke consumptie en de mogelijkheid tot commerciële kweek. Uit meer dan 200 variëteiten werd de paddenstoel van de provincie Qinghai uit, een gebied dat van oudsher bekend stond om Cordyceps gekozen.
Zij noemden deze variëteit Cordyceps CS-4. In 1987 werd CS-4 door het Chinese ministerie van Gezondheid toegelaten als medicijn.  

Samenstelling Cordyceps
De actieve stoffen in Cordyceps sinensis zijn cordycepine (3-deoxyadenosine) en cordycepinezuur (d-mannitol). De meeste onderzoeken met Cordyceps sinensis naar de invloed op sportprestaties zijn gedaan met de CS-4 myceliumvorm.
Cordycepine  (3-deoxyadenosine)                      2.85%
Cordycepine zuur (d-mannitol)                          11.5 %
     
Minder effectief trainen
Weinig of minder effectieve trainingen en ook leeftijd hebben een nadelige invloed op de conditie en het uithoudingsvermogen van een sporter met de nodige nadelige effecten zoals:
-  Afname van de zuurstofopname capaciteit (VO2max).
-  Verminderde efficiëntie en verlaging van de maximale hartslag.
-  Tragere reactie van het zenuwstelsel.
-  Afname spiermassa.
-  Toename lichaamsvetten.
Deze veranderingen merk je niet alleen doordat je hart eerder het maximale niveau bereikt, maar ook dat het langer duurt voor je weer op adem bent. Trappen lopen, sprintje trekken of demarreren, wordt al lastig. Laat staan dat je 2 x 45 minuten over een sportveld moet rennen of een wielerkoers uitrijden. 

 

Vitamine C na het sporten

Wie voldoende vitamine C of ascorbinezuur gebruikt vermindert de nadelen van een aantal stofwisseling processen in het lichaam.
Sporten betekent behalve dat het leuk is ook een belasting voor je lichaam en daar heeft vitamine C een bijzonder gunstige rol bij. Bij een verhoogde fysieke activiteit zoals sport neemt de zogenaamde oxidatieve stress toe. Dat betekent dat er meer zuurstof in het bloed en in de organen komt met als resultaat het ontstaan van een overmatige lipide of eiwitten oxidatie en DNA schade. 

Onderzoekers aan de Universiteit van Helsinki hebben in een recent onderzoek gevonden dat de schadelijke effecten van die oxidatieve stress bij sporters door het gebruik van extra vitamine C aanzienlijk kan worden verminderd omdat die stof in staat is vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken af te vangen en onschadelijk maken.   

Vitamine C is dus in de eerste plaats bekend als een vrije radicalen vanger en anti-oxidant omdat het zich richt tegen de agressieve vrije radicalen in het lichaam. De antioxiderende eigenschappen spelen volgens publicatie het Federal Institute for Risk Assessment (BFR) een belangrijke rol in het immuunsysteem. Bovendien is Ascorbinezuur essentieel bij de vele stofwisselingsprocessen, bijvoorbeeld om via de vorming van collageen te helpen bindweefsel te vormen en te herstellen en het vormen van hormonen te ondersteunen. 

Belangrijke effecten en bijdragen van vitamine C zijn:

-  verhoging van de ijzeropname.
- een normaal energie leverende stofwisseling (metabolisme).
- de normale werking van het zenuwstelsel.
- een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven en het gedrag van mensen).
- het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
- de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E.
- de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Ingrediënten
Adenosine 136.48ppm,
Superoxide Dismutase 5.96 IU/g,
Cordycepic Acid (D-Mannitol) 2.85%,
in water oplosbare Polyssacharides 20.78%,
Zink 23.7ppm,
Magnesium 1171ppm,
IJzer 72.2ppm,
Calcium 901ppm,
Koper 2.87ppm,
Vitamines : B1 11.07ppm, B2 4.01ppm, B6 132.41ppm, E 10.63ppm, A 1.37ppm, D 0.15ppm, C 1.14ppm

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Cordyceps Sinensis CS-4 750mg + Vitamine C Sport Extract capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048