MSM poeder capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife MSM poeder. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


MSM 100 gram & Vitamine C poeder

Het zwavel in het water van de oceanen wordt door algen gebonden en tot DMS (dimethyl sulfide) gevormd. De afgestorven algen geven deze stof in gasvorm af aan het zeeoppervlak met behulp van zuurstof (O2) en UV bestraling, waar dat gas wordt omgezet in MSM en DMSO ( dimethyl sulfoxide). Deze stoffen worden opgenomen in de hogere luchtlagen en binden zich daar aan vocht in de vorm van regendruppels en keren op die manier weer terug in de kringloop van de natuur. Planten nemen de verbindingen DMS, DMSO en MSM op uit de bodem waarbij ze tot meer dan 100 keer worden geconcentreerd. Via de voeding van gewassen en planten worden de zwavelverbindingen opgenomen in het lichaam.
Zwavel behoort met calcium, kalium, magnesium, natrium en fosfor tot de veel voorkomende elementen in het lichaam. Na calcium ca. 1100gr en fosfor ca. 650gr houdt een mens dagelijks ca. 140 gram MSM in zijn lichaam vast.

 

Zwavel

MSM blijft ca. 12 uur in het lichaam waarna het afgevoerd wordt via de urine en de huid.

 

Het lichaamseigen MSM draagt o.a. bij aan het normaal aanmaken en repareren van cellen en is behulpzaam bij het doordringbaar maken van de celwand. Hierdoor kunnen water en voedingsstoffen de cel binnendringen en kunnen afvalstoffen en toxinen worden afgevoerd.
De MSM wordt dus via het voedsel in het lichaam opgenomen. Maar door de intensieve landbouw waar weinig natuurlijke regenval aan te pas komt, het gebruik van kunstmest en de industriële manier van behandeling zoals koelen, koken, verhitten, versnijden en het kookproces in onze keuken thuis gaan veel gezonde stoffen zoals vitamines verloren.

 

Vitamine C dosering

Vitamine C ondersteunt een groot aantal stofwisselingsprocessen zoals de ijzeropname, de glutathion productie en de vorming van anti-stresshormonen.
Rokers en sporters die veel bewegen hebben in het algemeen een hogere vitamine C-behoefte dan niet rokers en inactieve personen.
Daarom verschilt de optimale dagelijkse inname van persoon tot persoon en is niet altijd gelijk, maar zou volgens vele deskundigen slechts bij weinig mensen beneden de 2 gram (= 2000mg) per dag liggen. 


Vitamine C verhoogt de ijzeropname en draagt bij tot:
- een normaal energieleverende stofwisseling (metabolisme).
- de normale werking van het zenuwstelsel.
- een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven m.a.w. het gedrag van mensen).
- het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
- de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E.
- de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost etiket

Etiket MSM 100 gram & Vitamine C poeder

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048