Siberische Ginseng sport extract capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Siberische Ginseng Sport Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Siberische Ginseng Sport Extract 250mg capsules

Nederlands: Siberische ginseng, Russische ginseng, Taïgawortel.

Latijn: Eleutherococcus Senticosus. 

Eleutheros is Grieks voor vrij en kokkos staat voor bes, eleutherococcus slaat dus op de vruchten van deze plant. Senticosus betekent doornig, stekelig en wijst op de doornige takken. 

Herkomst
Oorspronkelijk groeide Siberische Ginseng alleen in Siberië, het Zuid-Oosten van de voormalige Sovjet-Unie en Noord China, maar wordt nu ook in de rest van China, Japan en Korea verbouwd.
Siberische Ginseng draagt tijdens sporten er aan bij om vermoeidheid te verminderen, het uithouding- en duurvermogen te ondersteunen en bij te dragen aan vitaliteit en herstelvermogen. 

Sportprestaties
Siberische Ginseng extract wordt o.a. in Rusland toegepast om prestaties van Olympische atleten te optimaliseren. Onderzoek daar heeft aangetoond dat het extract de VO2max capaciteit van het lichaam helpt ondersteunen. Dit betekent dat aerobe inspanningen langer kunnen worden volgehouden en daardoor meer en intensiever getraind kan worden. Eleutherococcus Senticosus ondersteunt de geestelijke alertheid, maar dan zonder de nadelige effecten van producten op basis van koffie waar cafeïne aan is toegevoegd.
Dat Siberische Ginseng je sportprestaties verbeterd blijkt uit een economischer verbruik van glycogeen en energetische fosforverbindingen. 
Het verhoogt de vetstofwisseling door vetzuren in plaats van koolhydraten als energiebron te gebruiken. Bovendien levert Eleuthero Senticosus een bijdrage aan het uithoudingsvermogen door de productie van melkzuur (lactaat) te verlagen waardoor spier vermoeidheid wordt uitgesteld. 

Siberische ginseng verkort de herstel duur na training door een grotere metabolisatie van pyruvaat en melkzuur. Is anabool herstellend door een toename van proteïnesynthese en nucleïnzuursynthese (RNA, DNA). 

Adaptogeen
Siberische Ginseng is een adaptogeen die het lichaam ondersteunt bij het aanpassen aan wisselende omstandigheden. Vanaf 1960 werd Eleutherococcus als een "adaptogeen" en versterkend middel gecatalogeerd in de Russische farmacopee. In 1969 werd door de Russische volksgezondheid een rapport gepubliceerd die de werkzaamheid aantoonde en eleutherococcus voor menselijk gebruik goedkeurde. 

Zware beroepen
Siberische Ginseng is in Rusland een vast onderdeel van de verzorging van mensen met zware beroepen zoals militairen, zeelieden en mijnwerkers. Het extract is op grote schaal toegediend aan slachtoffers van de nucleaire ramp in Tsjernobyl (1986).

Naast die miljoenen Russen, waren vooral de Russische kosmonauten de bekendste gebruikers. Vanaf 1975 deed Eleutherococcus Senticosus zijn intrede in de westerse wereld als versterkend voedingssupplement.

Eleutherosiden A t.e.m. M (0,6 à 0,9 %, vnml. voorkomend als glycosiden) : heterogene en complexe groep van plantenstoffen;
Eleutheroside A = daucosterol, een sterol verwant aan bètasilosterol
Eleutheroside B syringine of 4-methoxyco niferine , een fenylpropaanderivaat
Eleuthero5ide B.1 = isofraxidine. -7-Q-0.-D-glucoside een coumarine
Eleutheroside B3 = een coumarine
Eleutheroside B4 = sesamine, een lignaan,_
Eleutheroside C = methyl-a - D- galactoside, een monosaccnaride
Eleutheroside D = epimeer van eleuteroside E en dus een lignaan
Eleutheroside E = syringaresinol-4'-4"-0-f3-D-diglycoside, een lignaan
Eleutheroside El = syringaresinol-4'-0-B-D-glycoside, een ligaan Eleutheroside 1, K en L : afgeleid van oleanolzuur Eleutheroside M = hederosopanine B, een lriterpeensaponine
Eleutheroside B en D worden als de belangrijkste componenten beschouwd
verhouding eleutherosiden A :B : C : D : E = 8 : 30 : 10 :12 : 4
Coumarines : isofraxidine en de hogervernoemd El. B1 en B3
Sterolen : bètasitosterol, bètasilosterol-3-0-(3-D-glycoside en de hoger vernoemde daucoslerol (El. A} Fenylpropaanderivaten sinapylalcohol, coniferaldehyde, chlorogeenzuur, koffiezuur, koffiezuurethylester, en syringine (hogervernoemd EL. B)
lignanen : syringoresinol, en de hoger vernoemde El. D, EL. E, El. El, El. B4
Triterpeensaponinen (0, 125 %) : prolopr imulagenine, A-glycosiden en hoger vernoemd EL. M
Korte suikers : D-glucose en D-golactose {monosac chariden), alfa- en beta­ maltose en saccharose (disacchariden) en hogervernoemd El. C
Polysacchariden (2,3 à 5,7 %) :
lmmuunstimulerend polysaccharidencomplex
Eleutheranen A - G met o.a. : vertakte a-glycanen (MG 150.000), heteroglycoan met methylglucuronzuur en arabinose-zijketens (MG 30.000), heteropolysaccharide (MG : 44.000)
Etherische olie (0,8 %), vanille
Bètacaroteen, vit C, E, B1 en B2
Calcium, kalium, natrium, mangaan, zink, magnesium, ijzer, koper, nikkel, kobalt
Pectine
Resine, was
 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Siberische Ginseng Sport Extract 250mg capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048