Vitamine C Ascorbinezuur poeder kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Vitamine C poeder. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Vitamine C Ascorbinezuur poeder

Ascorbinezuur of Vitamine C is in de pure kristalvorm voor het eerst in 1928 geïsoleerd in de nieren. De officiële naam is acidum ascorbicum, en betekent anti scheurbuik. Dit omdat een chronisch tekort aan vitamine C een veroorzaker is van scheurbuik die in de westerse Wereld gelukkig nauwelijks meer voorkomt.

 

Lichte vormen van vitamine C tekort worden echter nog steeds  regelmatig aangetroffen, bijvoorbeeld bij alleenstaande bejaarden door verkeerde voedingsgewoonten, of bij rokers en alcoholisten. Regelmatig wordt vitamine C door artsen geadviseerd na een ongeval of bij brandwonden. Ook wordt vitamine C voorgeschreven in combinatie met ijzertherapie. Want vitamine C helpt de opname van ijzer door het lichaam bevorderen. Wanneer je vindt dat je weerstand extra ondersteuning kan gebruiken is vitamine C uitstekend bruikbaar.

 

De geadviseerde dagelijkse dosis vitamine C zou eigenlijk omhoog moeten

Een groep van wetenschappers uit de US en Europa heeft in een artikel in het Science and Nutrition tijdschrift bekend gemaakt dat de geadviseerde dagelijkse hoeveelheid vitamine C sterk verhoogt zou kunnen worden. Op dit moment is de richtlijn van de gezondheidsraad dagelijks ongeveer C 75 milligram voor volwassen mannen en vrouwen.
Volgens deze onderzoekers is de gemiddelde geadviseerde hoeveelheid in het verleden echter op een onjuiste wijze vastgesteld: 75mg is de minimale hoeveelheid om de verschijnselen van een chronisch vitamine gebrek te voorkomen, maar er wordt daarbij geen rekening gehouden met de lange termijn voordelen van een veel hogere dosis. 

Vitamine C bevordert een normale collageen vorming voor de normale werking van de bloedvaten, skeletkraakbeen,  tandvlees, huid, tanden en de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanningen.

Vitamine C heeft een zeer belangrijke taak in het lichaam en is onderdeel van honderden biochemische processen. Er is door deskundige vastgesteld dat vitamine C één van de belangrijkste antioxidanten is die ons lichaam beschermt tegen vrije radicalen en dat vitamine C een essentiële rol speelt in het immuunsysteem. Daarom is gebruik van Ascorbinezuur belangrijk voor het in stand houden van een normale dus goede gezondheid.

Enkele feiten over de werking van ascorbinezuur of Vitamine C:
Draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Draagt bij tot een normale psychologische functie
Draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
Draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
Draagt bij tot de regeneratie van de gereduceerde vorm van vitamine E
Verhoogt de ijzeropname
Belangrijk in de Corona crisis 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost etiket

Etiket Vitamine C Ascorbinezuur poeder

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048