Shii-take extract capsules kopen gratis bezorgd

Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Shii-take Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.

Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Shii-take 200mg 20:1 Extract + Vitamine C capsules

Nedederlands: Shii-take, Japanse champignon, 
Latijnse naam: Lentinula Edodus

 

Lentinula is afgeleid van lentus (plooibaar, tooi) en verwijst naar de plooibare taaie stelen en de soepele hoed. Edodes betekent eetbaar.
S
hii-take is afgeleid van het Japanse shi, dat pasaniaboom betekent (een soort kastanjeboom) en take, dat voor paddenstoel staat. Dat houdt dus in dat deze paddenstoelensoort regelmatig op de pasaniaboom voorkomt.

 Herkomst, vindplaats, beschrijving
Wordt vooral gevonden in Japan, maar groeit al zeer lang ook in Korea en China en wordt al meer dan 1000 jaar gekweekt. Groeit van nature op dode stammen van loofbomen (zoals de eik). In wouden met breedbladige bomen, bij een optimale temperatuur van 20 à 25°C

Geschiedenis, traditioneel gebruik
Tijdens de Ming Dynastie (1368-1644 n.C.), schreef de arts Wu Juei dat deze paddenstoel niet alleen geschikt was als voedsel, maar ook kon worden ingezet voor de gezondheid. Sinds 1986 wordt shii-take toegepast in Japanse ziekenhuizen.


Werking
Aangezien shiitake in Europa niet als een natuurlijk geneesmiddel maar alleen als voedingssupplement mag worden beschouwd is het niet toegestaan informatie te verschaffen over de helende werking. Indien u daar in bent geïnteresseerd is er veel informatie over te vinden op het internet.

 

Shiitake versterkt het immuunsysteem
In China en Japan wordt de Shiitake gebruikt om een gezond immuunsysteem in tact te houden. De helende werking van Shiitake lijkt dus met name gebaseerd op het in stand houden  van het immuunsysteem. Zodat schimmels, parasieten, bacteriën en virussen door het lichaam kunnen worden bestreden met een effectief en krachtig afweermechanisme .
Bovendien zou de shiitake de toename en vestiging van deze organismen in het lichaam op een zeer directe manier helpen belemmeren, wat de efficiëntie als versterking van het immuunsysteem aanmerkelijk verhoogd.

LEM
Daar spelen met name de polysacchariden een grote rol bij, want die bevatten het Lentinan beta-glucan, dat zich in het vruchtlichaam en het mycelium van de shiitake bevindt. Dit eiwitvrije polysacharides lentinan en Lentinus edodes mycelium (LEM) zijn krachtige actieve stoffen die volgens onderzoek van Amerikaanse en Aziatische wetenschappers Lentinan tot één van de meest effectieve activatoren van het immuunsysteem maakt. 
 
Eritadenine
Andere gewaardeerde stoffen in shii-take zijn Eritadenine en de bijzondere enzymen.
 

VITAMINE C
Vitamine C is onderdeel van veel processen in het lichaam. De stof is zeer belangrijk als het gaat om een optimaal werkend immuunsysteem en het bevordert daarnaast door zijn positieve invloed op ons collageen de gezondheid van tanden, gebeente, huid, haren en vaten. Verder houdt vitamine C een goed functionerend zenuwstelsel in stand, levert een belangrijke bijdrage aan de energievoorziening van onze cellen en maakt de opname van ijzer uit groenten mogelijk.

 

Antioxidant
Vitamine C is een krachtige anti-oxidant die je lichaam samen met vitamine E, tegen vrije radicalen kan beschermen. Vitamine C speelt daardoor een rol bij het beperken van cel veroudering, want cel veroudering is het gevolg van de negatieve invloed van vrije radicalen op het lichaam.
Omdat we vitamine C niet zelf kunnen produceren of opslaan is het belangrijk om dagelijks voldoende vitamine C op te nemen uit bijvoorbeeld groenten en fruit. Wanneer er niet voldoende of te weinig van wordt geconsumeerd of die producten bevatten niet voldoende vitamine C dan is het raadzaam om extra in de vorm van een voedingssupplement te gaan gebruiken.

 

Weerstand
Omdat vitamine C betrokken is bij het optimaliseren van het immuunsysteem en dus zorgt voor een effectieve goed werkende weerstand, beschermt vitamine C je tegen veel ongemakken en aandoeningen.
Roken en stress door spanning verlagen je weerstand en verhogen daarmee de noodzaak om vitamine C te gebruiken. Dus wanneer je rookt of veel stress ondervindt is het te adviseren om dagelijkse additionele hoeveelheid vitamine C te gebruiken.
Maar ook problemen die voortkomen uit minder goed functionerend bindweefsel zoals tandvleesproblemen, huidaandoeningen, problemen met gescheurde mondhoeken, slapeloosheid en bloedingen kan je inperken of onderdrukken door dagelijks voldoende vitamine C te nemen.

 

Alles nog even op een rij
Vitamine C verhoogt de ijzeropname en draagt bij tot: 

- een normaal energie leverende stofwisseling (metabolisme).
- de normale werking van het zenuwstelsel.
- een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven en het gedrag van mensen).
- het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
- de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E.
- de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Vitamine E (tocoferol) is een vet oplosbare vitamine, die een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels. Ook is het belangrijk voor de weerstand en een antioxidant die de cellen van het lichaam beschermt tegen vrije radicalen.
Oxidatieve stress (door vrije radicalen) kan onder andere ontstaan door roken, medicijngebruik, overmatig alcoholgebruik, te lange blootstelling aan de zon, intensief sporten, obesitas en diabetisch.

 

Gevolgen oxidatieve stress
Oxidatieve stress is mede verantwoordelijk voor het verouderingsproces en oxidatieve afbraak van lipiden, waardoor de cellen meer energie gebruiken voor het stabiliseren van de celmembraan en wordt het DNA beschadigd.

 

Samenstelling
Belangrijke inhoudsstoffen
-  Polysaccharide (zonder peptide): vnml. Lentinaan: een B (1-3)-D-glucaan met een hoog moleculair gewicht (4-8 x 10 ), met B(1-6)-D-glucaan-zijketens en een speciale triple helix structuur.
-  Polysaccharide, gebonden aan peptide: het peptidomannaan KS-2, vooral bestaande uit mannose en een peptide Alkaloïde: eritadenine
-  Zwavelhoudende peptiden:
-  Lenthionine Bis (methylsulfonyl)methyl}disulfide, een derivaat van lenthionine
-  Proteïnen: o.a. lentine
-  Lipiden: linolzuur,dolicholen, polyprenolen
-  Vitaminen: C, provit D2 (ergosterol} , E, B1, B2, nicotinamide, panthoteenzuur , B6, foliumzuur, choline
-  Mineralen: kalium, calcium, magnesium, natrium, zink, ijzer, mangaan, koper,fosfor, selenium
-  Aminozuren: arginine, lysine, methionine, fenylalanine, isoleucine, leucine, threonine,voline, adenine
-  Nitroso-cysteïne
-  Lignanen

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Shii-take 200mg 20:1 Extract + Vitamine C capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048