Vitamine C Ascorbinezuur sport poeder extract capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Vitamine C Sport poeder. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Vitamine C Ascorbinezuur Sport Poeder (tijdelijk niet leverbaar)

Vitamine C beschermt de sporter

 

Vitamine of Ascorbinezuur is van groot belang voor sporters, omdat het als een zeer effectieve anti-oxidant vrije radicalen kan bestrijden. Vrije radicalen zijn afvalproducten in de luchtwegketen van het zuurstofsysteem die zich als een waterval verspreiden in het sportlichaam. Vrije radicalen, reactief zuurstof en stikstof soorten kunnen ernstige schade toebrengen aan het organisme, door het vernietigen van onder andere de mitochondrion membranen (energie cellen van de spieren) en het genetisch materiaal (DNA). Er is voldoende bewijs dat Vitamine C anti-oxidanten de oxidatieve schade kunnen bestrijden en verminderen.

 

De stress van zuurstof
Men spreekt van oxidatieve stress, wanneer oxidatieve processen overheersen en  meerdere vrije radicalen en reactieve zuurstof en stikstof soorten aanvallen plegen, die moeten worden geneutraliseerd door anti-oxidanten. Oorzaken die kunnen bijdragen aan oxidatieve stress, zijn: ondervoeding, ontstekingen, trauma's, operaties, sterke stress situaties, ozon, UV straling, overmatig nicotine en alcohol gebruik, bestrijdingsmiddelen en lood of kwik belasting. Terwijl een matige sportinspanning van maximaal 5 dagen per week met de duur van 2 uur juist kan beschermen tegen vrije radicalen is dat bij intensieve duurtrainingen met zware lichamelijk belasting niet het geval.
Want sport atleten behoren tot de groepen die door intensieve ademhaling zijn blootgesteld aan een verhoogde oxidatie stress. Vandaag de dag worden steeds meer ziekten in verband gebracht met de rol die radicalen in een ziekte proces spelen. De rol die zij spelen bij het ontstaan van afzonderlijke ziekten, wordt nog steeds bediscussieerd.

 

Onderschat daarom de waarde van Vitamine C voor sporters niet. Zij hebben belangrijke functies en bevinden zich op vele plaatsen in het organisme. Vitaminen zowel als mineralen zijn hoewel geen energieleveranciers toch betrokken bij belangrijke biologische processen en daarmee essentieel voor het lichaam. Zoals vitamine A dat tegen besmettelijke ziekten kan beschermen, vitamine D dat betrokken is bij het calcium en fosfaat evenwicht, vitamine K betrokken bij de bloedstolling en de B-vitamines dienen als coënzymen.

 

Vitamine C verhoogt de ijzeropname en draagt bij tot:
-  een normaal energieleverende stofwisseling (metabolisme).
-  de normale werking van het zenuwstelsel.
-  een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven en het gedrag van mensen).
-  het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
-  de regeneratie van de actieve vorm van Vitamine E (tocoferol) een vet oplosbare vitamine, die een belangrijke rol speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels.

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Vitamine C Ascorbinezuur Sport Poeder

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048