MSM capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife MSM capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


MSM 750mg & Vitamine C capsules

De afkorting MSM staat voor MethylSulfonylMethane en is een organische verbinding van zwavel, die gemakkelijk door het lichaam kan worden geabsorbeerd. Zwavel is een essentiële voedingsstof en één van de meest voorkomende elementen in ons lichaam.
Maar het krijgt in feite veel te weinig aandacht. De hoeveelheid zwavel in het lichaam is ongeveer 40 maal groter dan het aanwezige ijzer. Het feit dat de relevantie van MSM slechts bij een paar mensen bekend is komt waarschijnlijk door het gebrek aan media-aandacht en bovendien is het werkingsmechanisme van zwavel in het menselijk lichaam is nog relatief onontdekt.

 

MSM (organisch zwavel) wordt in de natuur gevonden
In principe komt de MSM zwavel in vrijwel alle planten en dierlijke producten voor. Dat komt omdat het wordt geproduceerd door in het water levende algen en als een gas wordt uitgescheiden. Dit gas stijgt op en wordt in de wolken gebonden aan regendruppels en komt op die manier weer op de aarde terug.
Daar accumuleert het in planten, die door dieren worden gegeten en op die manier weer in de voeding cyclus terecht komt. MSN wordt bijvoorbeeld gevonden in dierlijke producten zoals vlees, eieren en melk, maar ook in groenten zoals paprika, broccoli en komkommer.
 

 

MSM werking
Het gunstige effect van MSM voor de mens is niet echt wetenschappelijk vastgesteld. Dit komt -zoals bij de meeste voedingssupplementen- omdat onderzoek zeer duur is en het lang duurt om resultaten wetenschappelijk aan te kunnen tonen. Omdat organische zwavel evenals de meeste van de natuurlijk voedingsmiddelen niet octrooieerbaar is zijn er geen organisaties die grote investeringen willen doen in onderzoek naar MSM. Want zonder octrooi kan je een product niet als een eigendom claimen. Zonder investeringen geen onderzoek en dus geen wetenschappelijk bewijs. En zonder wetenschappelijk bewijs mag je niets over de werking van een product in het menselijk lichaam in bijvoorbeeld een commerciële webshop publiceren.
Er zijn echter een aantal goede studies betreffende DMSO, een alternatieve zwavelverbinding die in het lichaam wordt omgezet tot de zwavelverbinding MSM. Uit die conclusies kunnen de effecten van MSM effectief vastgesteld worden.
 

Vitamine C en het immuunsysteem

Vitamine C is een essentiële stof (stoffen die het lichaam niet, of niet voldoende zelf kan maken) en in de eerste plaats belangrijk is voor een goede weerstand. Het ondersteunt het behoud van de normale werking van het immuunsysteem ook tijdens en na intensieve lichaamsbeweging.

Verder verhoogt vitamine C de ijzeropname en draagt bij tot:
- een normaal energieleverende stofwisseling (metabolisme).
- de normale werking van het zenuwstelsel.
- een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven m.a.w. het gedrag van mensen).
- het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
- de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E.
- de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost etiket

Etiket MSM 750mg & Vitamine C capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048