Shii-take extract capsules kopen gratis bezorgd

Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Shii-take Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.

Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten. 


Shii-take 400mg 20:1 Extract + Vitamine C capsules

Nedederlands: Shii-take, Japanse champignon, Eikenzwam

Latijnse naam: Lentinula Edodus 

 

Genezende werking in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en Japanse geneeskunde.
De Shiitake wordt gekenmerkt door een bijzonder uitgebreid medisch werkgebied. Daarbij, kan de shiitake zowel profylactisch (ter voorkoming) als bij bestaande aandoeningen waardevolle diensten ter ondersteuning van het lichaam leveren.
Omdat de shiitake in Europa niet inheems is, heeft het tot 1909 geduurd voordat hij hier voet aan de grond kreeg en heeft de paddenstoel er meer dan 60 jaar over gedaan voordat het in Europa en in Noord-Amerika zijn welverdiende erkenning vond.
Sindsdien is de populariteit gestaag toegenomen en interesseren steeds meer mensen - met inbegrip van vele deskundigen – zich voor zijn voedingswaarde en therapeutische stoffen. 

LEM

Één van 's werelds meest bekende gastronomische paddenstoelen heeft ook bewezen grote voordelen voor de gezondheid en een grote voedingswaarde te hebben. Shii-take of Lentinus Edodes is waarschijnlijk de meest onderzochte en gebruikte paddenstoel van het Verre Oosten. De eiwitvrije polysacharides lentinan en Lentinus edodes mycelium (LEM) zijn krachtige actieve stoffen.
LEM is een gewaardeerd extract uit mycellial Lentinus edodes met bewezen ondersteunende immuno modulerende eigenschappen die glycoproteïnen, nucleïnezuur derivaten, vitamine B en verbindingen ergosterol bevat. Lentinan, een sterk gezuiverd polysaccharide van Lentinus edodes, heeft in Japan een licentie voor medische toepassing gekregen. Shiitake polysaccharide en bèta-glucan extracten helpen het lichaam om cholesterol op een gezond niveau te houden en zijn zelfs in staat een toename van de nuttige T-cellen in het lichaam te ondersteunen.

Eritadenine

Een andere gewaardeerde stof in Shii-take is de cholesterol beïnvloedende stof Eritadenine.

Shiitake bevat veel koper
Met betrekking tot spoorelementen blinkt Shii-take in het bijzonder uit door zijn hoge gehalte aan koper. Koper is van vitaal belang, omdat bepaalde enzymen zonder koper niet kunnen functioneren.

Zo is koper bijvoorbeeld betrokken bij de vorming van bindweefsel en bloed en onderdeel van functies in het zenuwstelsel. De aanbevolen dagelijkse behoefte aan koper is dagelijks ongeveer 1 tot 2,5 mg en daarmee kan één capsule Shiitake extract een groot deel van die behoefte dekken. 

Veel vitamine B voor de zenuwen en het metabolisme (Stofwisseling) functies
Naast vitamine B2, vitamine B3 en vitamine B6 is shiitake bijzonder rijk aan vitamine B5 (pantotheenzuur) en geeft daardoor veel vermogen aan een gezonde stofwisseling en gezonde zenuwen. 

Shiitake: hoogwaardige leverancier van eiwitten
De Shiitake levert per 100 gram ongeveer 2,2 g eiwit op. Interessant is dat het eiwit alle essentiële aminozuren (waaronder Leucine en lysine) bevat in ongeveer dezelfde hoeveelheid als in melk of vlees, en maakt het daarmee een eiwitbron van hoge kwaliteit. Bij een Japanse studie met mannelijke volwassene is gebleken dat het eiwit van de Shiitake in vergelijking met andere schimmels zich onderscheidt door een bijzonder hoge mate van verteerbaarheid.

Shiitake: Een interessante bron van vitamine D
In Midden- en Noord-Europa lijden veel mensen aan een tekort aan vitamine D. Vitamine D wordt hoofdzakelijk gevormd door de inwerking van zonlicht op de huid en daardoor wordt in het zon arme winterseizoen in de noordelijke regio's vaak een tekort in het lichaam opgebouwd. Dat tekort kan zelfs voortduren wanneer men in de zomer te weinig in de zon verblijft. Een te laag vitamine D-niveau bevordert bijna elke chronische ziekte en kan zelfs het genezingsproces daarvan vertragen.
Levensmiddelen bevatten vrijwel geen vitamine D en kunnen daarom niet worden gebruikt om de behoeften daaraan te dekken.
Maar uitzonderingen bevestigen ook hier de regel, want naast vele soorten vis en levertraan kunnen ook zwammen vitamine D-leveranciers zijn, maar alleen als ze afkomstig zijn van het open bouwland en werden beschenen door de zon.
Finse onderzoekers hebben namelijk geconstateerd dat veel schimmels - waaronder de shiitake - een opmerkelijke hoeveelheid ergosterol bevatten en zijn daarmee belangrijke vitamine D leveranciers. Want ergosterol functioneert als provitamine voor de vorming van vitamine D en een gezonde vitamine D-spiegel resulteert in een sterk immuunsysteem.
 

  

VITAMINE C

Vitamine C of Ascorbinezuur is één van de belangrijkste vitaminen voor het behoud van gezondheid. Het versterkt niet alleen het immuunsysteem en beschermt tegen verkoudheid, maar maakt ons ook beter bestand tegen stress door spanning. Huid, haar, bindweefsel en beenderen kunnen niet worden opgebouwd zonder vitamine C, omdat het betrokken is en noodzakelijk als co-enzym bij de vorming van collageen. Verder versterkt het de bloedvaten en voorkomt het dat cholesterol wordt afgezet op de wanden. Op die manier helpt vitamine C voorkomen dat er atherosclerose (slagaderverharding) zou kunnen ontstaan.
Ascorbinezuur versterkt niet alleen het immuunsysteem, maar is ook betrokken bij talrijke andere metabole processen.
Vitamine C helpt bij het ontgiften van het lichaam en is betrokken bij de synthese van collageen, de bouwsteen van huid, bindweefsel beenderen en kraakbeen. 
Een tekort aan deze vitamine kan leiden tot een verminderde wondgenezing. Daarom is het geen wonder dat gewonden een hoger dan gemiddelde behoefte hebben aan vitamine C. Dit geldt ook voor intensieve sporters, atleten, rokers, diabetici en zwangere of zogende moeders.

 

Vitamine C (Ascorbinezuur)
Vitamine C, met de chemische naam ascorbinezuur is een essentiële vitale stof omdat het lichaam vitamine C niet zelf kan produceren. We zijn daarom afhankelijk van een regelmatige inname om via de voeding gezond te blijven.
Als een antioxidant en tegenstander van vrije radicalen, beschermt het cellen en weefsels tegen aanvallen van agressieve moleculen.
Vitamine C versterkt het immuunsysteem op twee manieren. Het bevordert de vorming van antilichamen en wordt door de witte bloedcellen gebruikt bij de verdediging tegen schadelijke bacteriën en virussen.
Een tekort aan vitamine C kan leiden tot de ziekte scheurbuik waar in het verleden zeelieden mee van doen hadden.

 

Werking van Vitamine C
Zonder vitamine C kunnen de witte bloedcellen (leukocyten) geen infecties afweren. Onze huid, haar, bindweefsel en beenderen kunnen zonder vitamine C niet gevormd worden omdat het als een belangrijk co-enzym is betrokken bij de vorming van de essentiële bouwstof collageen.
Onder de vele andere taken van vitamine C behoort de functie van antioxidant. Het beschermt het lichaam tegen vrije radicalen, remt de vorming van carcinogene nitrosaminen, en stelt ons in staat om ijzer te benutten als een bewezen stress-killer. Vanwege de hoge licht en zuurstof gevoeligheid kan het gehalte aan vitamine C in voeding na een bepaalde opslagtijd echter volledig verloren gaan.

 

Vitamine C inname en toepassing
Experts zijn het nog niet eens welke hoeveelheid de dagelijks behoefte niet alleen dekt, maar ook een preventieve werking heeft. Naast het officiële advies van 75 mg per volwassene adviseren Amerikaanse biochemici hoeveelheden van dagelijks 200 tot 250 mg per dag aan.
Maar zelfs 1000 milligram en meer worden in sommige gevallen aanbevolen. Het is lastig voor een consument om zich te voorzien van zulke hoeveelheden uit alleen groenten en fruit. Voor een hoeveelheid van 1000 mg vitamine C zouden er ongeveer 10 Kiwi’s of 650 gram peterselie moeten worden gegeten. Daarom is het gebruik van het voedingssupplement vitamine C (ascorbinezuur) een bruikbaar alternatief.


Samenstelling

Belangrijke inhoudsstoffen

-  Polysaccharide (zonder peptide): vnml. Lentinaan: een B (1-3)-D-glucaan met een hoog moleculair gewicht (4-8 x 10 ), met B(1-6)-D-glucaan-zijketens en een speciale triple helix structuur.

-  Polysaccharide, gebonden aan peptide: het peptidomannaan KS-2, vooral bestaande uit mannose en een peptide Alkaloïde: eritadenine

-  Zwavelhoudende peptiden:

-  Lenthionine Bis (methylsulfonyl)methyl}disulfide, een derivaat van lenthionine

-  Proteïnen: o.a. lentine

-  Lipiden: linolzuur,dolicholen, polyprenolen

-  Vitaminen: C, provit D2 (ergosterol} , E, B1, B2, nicotinamide, panthoteenzuur , B6, foliumzuur, choline

-  Mineralen: kalium, calcium, magnesium, natrium, zink, ijzer, mangaan, koper,fosfor, selenium

-  Aminozuren: arginine, lysine, methionine, fenylalanine, isoleucine, leucine, threonine,voline, adenine

-  Nitroso-cysteïne

-  Lignanen 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Shii-take 400mg 20:1 Extract + Vitamine C capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048