Damiana libido extract capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Damiana Extract Libido capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Damiana Libido Extract 450mg capsules

Nederlands: Damiaanblad, Damiaankruid, Mexicaans liefdeskruid
Latijn: Turnera Aphrodiscaca

Turnera is vernoemd naar William Turner (1508-1568), geestelijke, dokter en kruidendeskundige.
De Latijnse naam (Tunera aphrodisiaca) geeft aan dat Damiana wordt gebruikt als afrodisiacum.

 

Herkomst, vindplaats, beschrijving
Inheems in Midden- en Zuid-Amerika en het zuiden van Noord-Amerika. Groeit op droge, zandige tot rotsige plaatsen en heuvels op zonnige plekken in een vochtig warm klimaat.

 

Geschiedenis, traditioneel gebruik
De Azteken gebruikten Damiana als een sterk werkend extract dat het seksuele verlangen stimuleert bij zowel mannen als vrouwen. Het draagt bij tot een gezonde bloedcirculatie (naar de geslachtsorganen), onderhoudt de stofwisseling en geeft extra energie.

 

Stimulerende werking
In de jaren na de Europese verovering van Midden- en Zuid-Amerikaanse werd Damiana door de kolonisten in verband gebracht met het in stand houden van de seksuele functie bij zowel mannen als vrouwen.
In de 19e eeuw ontdekte men ook in Noord-Amerika de seksueel stimulerende werking van deze plant. In het bijzonder is van Damiana aangetoond dat het de gevoeligheid van genitale weefsels versterkt. Dat komt goed van pas want met het ouder worden wordt de gevoeligheid van deze weefsels vaak oppervlakkiger door minder functionerende zenuwuiteinden. Damiana draagt bij om dit effect te compenseren en de mate van gevoeligheid en opwinding te vergroten.

 

Combinaties met andere kruiden
-  Met Muira Puama, ter verhoging van het libido, als opwekkend middel.
-  Met Paullinia cupana (Guarana) bij moeheid, als opwekkend middel, ter verbetering van het geestelijke en mentale prestatievermogen.
-  Met Ginkgo biloba (Ginkgo, blad), om goede erectie in stand te houden en ter verhoging van het libido

 

Samenstelling 
Ingrediënten
-  alkaloïden (7%): cafeïne-achtige alkaloïden, mogelijk ook een strychnine-achtig  alkaloïde
-  bitterstoffen (7 %): o.a. damianine
-  flavonoïden:   luteoline-, rhamnose- en quinovosederivaten, gonzalitosine
-  cyanogeenglycosiden: tetrafylline B
-  hydrochinonglycosiden: arbutine (0,7 %)
-  etherische olie (0,5 à l%): 1,8 cineol (11 %) , alfa-en bètapineen, p-cymeen, p-cymol, thymol, sesquiterpenen  (alfocopeen, cadineen, calameneen)
-  fytosterolen: bètasitosterol tannines (3,5 %)
-  resines (6,5 %)
-  gom (13,5 %)
-  zetmeel (6 %)
-  eiwitten  ( 15 %)
-  chlorofyl  (8 %)
-  Vetzuren  

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Damiana Libido Extract 450mg capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048