Maitake MD-fraction extract capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Maitake MD-fraction Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.
 


Maitake 150mg 20:1 MD Fraction & Vit. C capsules

Maitake MD-fraction 150mg Extract
Namen, synoniemen en etymologie
Synoniemen: Grifola frondosa, Polyporus frondosus
Nederlands: Maitake, Eikhaas

 

Herkomst , vindplaats en beschrijving:
Inheems in het noordwesten van Japan. Tegenwoordig wijd verspreid in Azië, Noord-Amerika en Europa. Wordt in de natuur vooral aangetroffen als saprofyt (parasiet) op de stronken en wortels van bladverliezende bomen, vnl. de esdoorn, de eik en coniferen.

 

Geschiedenis en traditioneel gebruik
Wordt in Japan de dansende paddenstoel genoemd omdat men vanwege de hoge prijs die ervoor werd betaald reden had om te dansen van vreugde als men een Maitake paddenstoel in de bossen vond. Maitake is een uiterst voedzaam en van nature rijk aan in water oplosbare vezels, mineralen zoals kalium, calcium en magnesium, vitaminen (B1, B2, B3, D2) fosfolipiden (bestanddelen van een cel omhulsel) en tal van aminozuren.
Er bestaan meer dan 100.000 verschillende soorten paddenstoelen waarvan er honderden eetbaar zijn en bij tientallen soorten geneeskrachtige eigenschappen zijn aangetoond. Ook de Maitake is eetbaar en wordt massaal gekweekt in Azië.
Maitake wordt al duizenden jaren ingezet om de algemene gezondheid in stand te houden.
In de traditionele Japanse geneeskunde werd Maitake toegepast onder de naam 'keisho'. In november 2006 is in de eikzwam een nieuw eiwit (GFAHP) ontdekt.

 

Beta-1,3 glucanen en bèta-1,6 glucanen (D-fractie)
Maitake bevat het unieke proteïne-gebonden (vertakte suikerketens) β-1,3 glucaan en β-1,6 glucaan (D-Fractie). Deze actieve bestanddelen van Maitake werden in de Japanse Kobe Pharmaceutical University bestudeerd door Prof Nanba. Men vondt dat de bèta-glucanen (vitamin C) ingezet kunnen worden op vele gebieden.
In 1997 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een Investigational New Drug Application van de paddenstoel goedgekeurd.

 

VITAMINE C

Vitamine C is één van de weinige vitamines die ons lichaam niet zelf kan maken opslaan. Het is een in water oplosbare stof en komt in vele soorten voedsel voor. Zoals in vruchten en groenten. Vitamine C is op vrijwel elk gebied voor ons van belang en ondersteund ondermeer een goede groei en gezonde tanden, botten en bloedvaten en is betrokken bij het herstel van lichaamsweefsel.

Vitamine C is een zeer actieve antioxidant. Antioxidanten helpen ons in de strijd tegen schadelijke vrije radicalen omdat ze een deel van de schade die deze vrije radicalen veroorzaken kunnen blokkeren. Vrije radicalen zijn een bedreiging voor ons en zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van gezondheidsproblemen en een versneld verouderingsproces.

Tekort aan Vitamine C
Een echt tekort komt bijna nooit voor omdat vitamine C voorkomt in een breed scala aan voedingsmiddelen. Maar een mild tekort aan vitamine C kan bijvoorbeeld bij rokers wel voorkomen. Dat is het gevolg van stoffen in de rook die de hoeveelheid vitamine C in het lichaam vermindert.
De gevolgen kunnen onder andere ontstekingen in de mond, blauwe blekken, droog haar of een ruwe huid zijn. Met een ernstig tekort loopt iemand een groter risico op een zeelieden ziekte als scheurbuik.

Bij een voldoende inname van Vitamine C staan we open voor veel voordelen zoals een toename van de ijzeropname die bijdraagt tot:
- een normaal energie leverende stofwisseling (metabolisme).
- de normale werking van het zenuwstelsel.
- een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven en het gedrag van mensen).
- het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
- de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E.
- de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Vitamine E (tocoferol) is een in vetten oplosbare vitamine, die de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels ondersteunt. Ook is het belangrijk voor de weerstand en is het antioxidant die de cellen van het lichaam beschermt tegen vrije radicalen.

Ingrediënten
- Polysacchariden, gebonden aan peptiden:
- "D-fractie":voor 90 % bestaande uit β-1,3/1,6-glucanen: hoofdketens van
- β1,6-glucanen met zijtakken van β-1,3-glucanen, voor 10% uit eiwitten.
- "X-fractie"
- "SX-fractie "
- alfaglucaan
- Ergosterol en fungisterol
- Octadecaanzuur, octadecadieen:zuur
- Fosfolipiden : fosfatidylethanolamine, fosfatidylcholine, fosfatidylserine, fosfatidinezuur
- Vitamine C en bioflavenoïden
- Enzyme: profyl aminepeptidase 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Maitake 150mg 20:1 MD Fraction & Vit. C capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048