Siberische Ginseng extract capsules kopen gratis bezorgd

Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Siberische Ginseng Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Siberische Ginseng Extract 250mg capsules

Nederlands: Siberische ginseng, Russische ginseng, Taïgawortel

Latijn: Eleutherococcus Senticosus

 

Eleutheros is Grieks voor vrij en kokkos staat voor bes, eleutherococcus slaat dus op de vruchten van deze plant. Senticosus betekent doornig, stekelig en wijst op de doornige takken

 

Herkomst

Oorspronkelijk groeide Siberische Ginseng alleen in Siberië, het Zuid Oosten van de voormalige Sovjet-Unie en Noord­ China, maar wordt nu ook in de rest van China, Japan en Korea verbouwd.

Alleen de wortel, de wortelstokken en een deel van de bladeren worden gebruikt voor het produceren van het extract.

 

Geschiedenis, traditioneel gebruik

Siberische Ginseng wordt al meer dan 2000 jaar in de Chinese geneeskunde toegepast om de levensenergie ("Qi") en de fysieke kracht en weerstand "yang" te verhogen.

Verder ter bevordering van gezonde luchtwegen, eetlust, in stand houden van normale dat wil zeggen soepele, sterke gewrichten en een normaal functionerend hart.

Sinds 1855 wordt deze plant door Russische wetenschappers onderzocht en werd een duidelijke toename van de weerstand van het lichaam vastgesteld. Vermoeidheidsproeven en zwemtesten toonden een belangrijke verbetering van het uithoudingsvermogen en een grotere weerstand tegen hitte, kou en veranderende luchtdruk aan.

 

Ginsenosides

Eleutherococcus senticosus bevat ginsenosides (sterke anti oxidanten en immuno stimulanten), diverse polypeptiden (moleculen opgebouwd uit meer dan drie aminozuren en onderdeel van eiwitten) en complexe suiker moleculen (polysachariden) die een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van het immuun systeem.

 

Adaptogeen

Het was de Russische geleerde Dr. Nicolai Lozerev die de term adoptogeen in gebruik nam om de versterkende eigenschappen van planten zoals Rhodiola Rosea, Ashwaganda, Ginseng en Eleutherococcus (Siberische Ginseng) te omschrijven als het verhogen van de weerstand tegen chemische, fysische en biologische stressoren.

De belangrijkste voordelen van adaptogenen zijn de toegenomen beschikbaarheid van energie, vermindering van het gevoel van stress door spanning, meer uithoudingsvermogen, meer mentale focus en een diepere meer ontspannen nachtrust.

Vanaf 1960 werd Eleutherococcus als adaptogeen en versterkend middel omschreven in de Russische farmacopee. In 1969 werd door de Russische volksgezondheid een rapport gepubliceerd dat de werkzaamheid aantoonde en het humaan gebruik van eleutherococcus goedkeurde.

 

Zware beroepen

Siberische Ginseng is in Rusland een vast onderdeel van de verzorging van mensen met zware beroepen zoals militairen, zeelieden en mijnwerkers. Het extract is op grote schaal toegediend aan slachtoffers van de nucleaire ramp in Tsjernobyl (1986).

Naast die miljoenen Russen, waren vooral de Russische kosmonauten de bekendste gebruikers. Vanaf 1975 deed Eleutherococcus zijn intrede in de westerse wereld als versterkend extract. 

Siberische Ginseng draagt bij om verscheidene lichaamsfuncties gezond en in een goede conditie te houden zoals: Geheugen, concentratievermogen, mentaal en fysiek weerstandsvermogen, uithoudingsvermogen, seksuele potentie, overgangsverschijnselen en herstel.

 

Ingrediënten

Eleutherosiden A t.e.m. M (0,6 à 0,9 %, vnml. voorkomend als glycosiden) : heterogene en complexe groep van plantenstoffen;

Eleutheroside A = daucosterol, een sterol verwant aan bètasilosterol

Eleutheroside B syringine of 4-methoxyco niferine , een fenylpropaanderivaat

Eleuthero5ide B.1 = isofraxidine. -7-Q-0.-D-glucoside een coumarine

Eleutheroside B3 = een coumarine

Eleutheroside B4 = sesamine, een lignaan ,_

Eleutheroside C = methyl-a - D- galactoside, een monosaccnaride

Eleutheroside D = epimeer van eleuteroside E en dus een lignaan

Eleutheroside E = syringaresinol-4'-4"-0-f3-D-diglycoside, een lignaan

Eleutheroside El = syringaresinol-4'-0-B-D-glycoside, een ligaan Eleutheroside 1, K en L : afgeleid van oleanolzuur Eleutheroside M = hederosopanine B, een lriterpeensaponine

Eleutheroside B en D worden als de belangrijkste componenten beschouwd

verhouding eleutherosiden A :B : C : D : E = 8 : 30 : 10 :12 : 4

Coumarines : isofraxidine en de hogervernoemd El. B1 en B3

Sterolen : bètasitosterol, bètasilosterol-3-0-(3-D-glycoside en de hoger vernoemde daucoslerol (El. A} Fenylpropaanderivaten sinapylalcohol, coniferaldehyde, chlorogeenzuur, koffiezuur, koffiezuurethylester, en syringine (hogervernoemd EL. B)

lignanen : syringoresinol, en de hoger vernoemde El. D, EL. E, El. El, El. B4

Triterpeensaponinen (0, 125 %) : prolopr imulagenine, A-glycosiden en hoger vernoemd EL. M

Korte suikers : D-glucose en D-golactose {monosac chariden), alfa- en beta­ maltose en saccharose (disacchariden) en hogervernoemd El. C

Polysacchariden (2,3 à 5,7 %) :

lmmuunstimulerend polysaccharidencomplex

Eleutheranen A - G met o.a. : vertakte a-glycanen (MG 150.000), heteroglycoan met methylglucuronzuur en arabinose-zijketens (MG 30.000), heteropolysaccharide (MG : 44.000)

Etherische olie (0,8 %), vanille

Bètacaroteen, vit C, E, B1 en B2

Calcium, kalium, natrium, mangaan, zink, magnesium, ijzer, koper, nikkel, kobalt

Pectine

Resine, was 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiiket Siberische Ginseng Extract 250mg capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048