Rhodiola Rosea sport extract capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Rhodiola Rosea Sport Extract capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Rhodiola Rosea 500mg Sport Extract + Vitamine C capsules

Sporters
Het veelzijdige Rhodiola Rosea extract is op sportief gebied vooral bekend in Rusland waar het gebruikt wordt om de prestaties van topatleten in stand te houden. De belangrijkste werkzame stoffen in Rhodiola zijn fenylpropanoïden. Hiertoe behoren onder meer salidroside, rosavine, rhodioline, rosarine en rosine.

Extra krachtig werkende Rhodiola Rosea
Rhodiola rosea (Crassulaceae) groeit in koude gebieden zoals de Arctic (gebied rond de noordpool) en de berggebieden van Centraal-Azië, Noord Amerika en Europa. Het extract dat gemaakt is van de wortels van Rhodiola rosea wordt daar voornamelijk gebruikt als een middel waardoor je jezelf kunt aanpassen aan wisselende omstandigheden.

Uithoudingsvermogen en zuurstofopname

 

Uit onderzoeken van de universiteit Leuven is gebleken dat duursporters die een uur voor een training of wedstrijd Rhodiola rosea gebruiken beter presteren. Die verbetering uit zich met name in een beter uithoudingsvermogen en een vergrootte zuurstofopname na inname van slechts één capsule ongeveer 1 uur voor de prestatie.

Milde ontspanning
Rhodiola heeft niet de nadelen van bepaalde kalmerende medicijnen die een verslavende werking kunnen hebben. De voornaamste werkzame stoffen van ons Rhodiola extract zijn de fenylpropanoïden 40,14%, waarvan rosavine (5%) en salidroside (1,12%)   
In 1975 werd Rhodiola als geneesmiddel geregistreerd in de Sovjet Unie. Rhodiola is in Zweden en Denemarken een erkend fyto-medicinaal product. Sinds 1960 zijn er veel studies verschenen over de werkzaamheid van Rhodiola. Die zijn voornamelijk van Scandinavische en Russische origine.

VITAMINE C
 

De in water oplosbare vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd is waarschijnlijk de meest bekende van alle vitaminen. Komt hoofdzakelijk voor in verse groenten en is onderdeel van veel stofwisselingsprocessen en beschermt onze cellen tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen.
Vitamine C is een stof die het lichaam zelf niet kan produceren en daarom moet worden verkregen uit de voeding. Het wordt vooral gevonden in citrusvruchten en verse groenten. Aan veel bewerkte producten, zoals worst en vleeswaren, wordt vitamine C toegevoegd als additief. Dat maakt ze duurzamer en behoudt de oorspronkelijke kleur.

Vitamine C is goed voor
Veel processen in het menselijk lichaam hebben vitamine C nodig. Vitamine C heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op het optimaal functioneren van het immuunsysteem.
De meest bekende ziekte in verband met een vitamine C tekort was in vorige eeuwen scheurbuik. Het was vroeger een gevreesde ziekte onder zeelieden met symptomen zoals bloedend tandvlees, vermoeidheid en gezwollen handen en voeten. In geïndustrialiseerde landen komt scheurbuik vrijwel niet meer voor.

Ascorbinezuur en L-ascorbinezuur
Ascorbinezuur is de chemische naam van vitamine C die eraan werd toegevoegd nadat men in 1932 er voor het eerst in was geslaagd vitamine te isoleren uit paprika. De term "ascorbinezuur" komt uit het Latijn en betekend zoiets als scheurbuik vrij. Er zijn vier verschillende stereoisomere vormen (dezelfde molecuulformule en structuur, maar met een verschillende ruimtelijke constructie), alleen het type L-ascorbinezuur heeft een biologische activiteit, dat wil zeggen, dat die alleen effect heeft op levend weefsel.

Taken van vitamine C in het lichaam
Naast de positieve effecten op het immuunsysteem en tegen scheurbuik bevordert ascorbinezuur de opname en het gebruik van ijzer uit plantaardig voedsel. Het is belangrijk om galzuren en catecholaminen zoals adrenaline en noradrenaline te fabriceren en vangt toxische stoffen uit het lichaam. Dat zijn vrije radicalen, die door bijvoorbeeld UV-straling, nicotine of drugs ontstaan. Vitamine C is nodig om het bindweefsel (collageen) te produceren, en ondersteunt wondgenezing

Verder verhoogt vitamine C de ijzeropname en draagt bij tot:
- een normaal energie leverende stofwisseling (metabolisme).
- de normale werking van het zenuwstelsel.
- een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven en het gedrag van mensen).
- het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
- de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E.
- de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Viamine C en sport
Door intensieve en diepe ademhaling tijdens sportprestaties wordt het lichaam extra blootgesteld aan de schadelijk vrije radicalen. Vitamine C helpt ons die schadelijke invloed afdoende te bestrijden. 

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Rhodiola Rosea 500mg Sport Extract + Vitamine C capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048