Vitamine C Ascorbinezuur sport capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Vitamine Sport capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Vitamine C Ascorbinezuur Sport capsules 600 mg (Tijdelijk niet leverbaar)

Sporten is gezond. Het helpt je op het juiste gewicht te blijven, houdt de weerstand op peil, verkleint de kans op ziekten en brengt lichamelijke en geestelijke groei. Maar bij sport en fitness verbruik je meer zuurstof en worden daardoor meer radicalen (bijproducten van de stofwisseling) gevormd. In grote hoeveelheden kunnen ze onze cellen beschadigen.

 

 Het gevaarlijke aan vrije radicalen is, dat ze zich eenvoudig aan andere cellen kunnen binden. Deze schadelijke moleculen/atomen veroorzaken een verstoring van de normale processen in de cel waaraan ze zich gebonden hebben.
Het is duidelijk dat met meer vrije radicalen in het lichaam er minder gezonde normaal en goed werkende cellen overblijven. Je kan ze zien als zeer ongewenste gasten waar iets aan gedaan moet worden. Gelukkig hebben we een zeer effectief systeem om vrije radicalen onschadelijk te maken. Dit systeem voert zijn werk uit met behulp van anti-oxidanten. Een deel van deze antioxidanten kan het lichaam zelf maken, een ander deel komt uit de voeding.

 

Vitamine C (ascorbinezuur) is zo'n anti-oxidant.
Uit onderzoek blijkt dat aanvulling van deze anti-oxidanten met vitamine C vooral voor sporters die zware inspanningen leveren belangrijk is. Ook is gebleken dat bij een dagelijks gebruik van 3 tot 4 gram Vitamine C de spier gevoeligheid na een intense training vermindert en spierkracht sneller weer herstelt is. Verder heeft ascorbinezuur een gunstig effect op de cortisol niveaus die optreden na weerstand of aërobe training. Cortisol is een katabool hormoon dat de afbraak van spierweefsel vergroot. 
Vitamine C kan wel de meest bekende van alle voedingsstoffen gerekend worden. Want hoewel de meeste volwassenen het moeilijk vinden een goede bron van biotine of riboflavine te noemen, kent bijna iedereen citrusvruchten als een belangrijke bron van vitamine C.

 

Moderne wetenschap
Het eerste gebruik van moderne wetenschappelijke methoden voor de behandeling van ziekten was toen de Engelse marine voedingsmiddelen met vitamine C ging gebruiken om scheurbuik onder zeelieden te bestrijden. Dit experiment kan met gemak één van de belangrijkste wetenschappelijke vindingen in de geschiedenis van de mensheid worden genoemd. Ondanks de bekendheid van het grote publiek met vitamine C en de populariteit van de supplementen is de inname van vitamine C per gemiddelde volwassene niet veel hoger dan het niveau dat wordt geadviseerd door de gezondheidsraad.
Voor mannen en vrouwen is dat gemiddeld 75 mg per dag. Dus, hoewel een volwassenen gemiddeld een adequate hoeveelheid vitamine C uit de inname uit hun voedsel binnenkrijgt is de hoeveelheid lager dan sommige mensen zouden verwachten als je kijkt naar de wijdverbreide bekendheid en interesse voor vitamine C.

 

Bescherming tegen overtollige vrije radicalen
Vitamine C is waarschijnlijk het best bekend als anti-oxidant. Dit is een woord dat we regelmatig gebruiken, maar niet altijd weten wat er precies mee bedoeld wordt. Anti-oxidanten zijn moleculen die helpen om chemische reacties in ons lichaam onder controle te houden. Anti-oxidanten voorkomen met name de bedreigende activiteit van vrije radicalen. (vrije radicalen zijn vormen van moleculen die de neiging hebben om zeer reactief te zijn in het lichaam en te veel vrije radicalen op de verkeerde plaats op het verkeerde moment kan schade aan onze cellen en weefsels toebrengen.) Vitamine C en andere anti-oxidanten helpen die schade te voorkomen. Schade aan de lens van het oog, beschadiging van moleculen die in ons bloed circuleren en schade aan genetisch materiaal (DNA) in onze cellen zijn voorbeelden van nadelen die onder bepaalde omstandigheden kunnen worden voorkomen door vitamine C

 

IJzer
Een interessante toepassing van vitamine C als antioxidant is het vermogen om ijzer om te vormen tot een stof die beter wordt geabsorbeerd in de darmen.

 

Collageen
Met behulp van Vitamine C wordt collageen geproduceerd. Het eiwit Collageen speelt een cruciale rol in de structuur van ons lichaam. Collageen is het bindweefsel voor onze huid en onze botten, en zonder dat, zouden we letterlijk uit elkaar vallen. Dit is precies wat we zien bij een ernstig tekort aan vitamine C, of scheurbuik. Mensen met deze aandoening hadden vroeger loszittende tanden, bloedden gemakkelijk, en verloren de structuur uit hun beendergestel. Gelukkig is er nu vitamine C om deze problemen te voorkomen. Zoals we al twee eeuwen weten kan een enkele grapefruit per dag al voldoende zijn.

 

Hersenen
Vitamine C is nodig om bepaalde neurotransmitters te maken. Deze neurotransmitters zijn de signalen die de gedachten, gevoelens en opdrachten rond onze hersenen en de rest van ons zenuwstelsel vervoeren.
We hebben vitamine C nodig om serotonine te produceren, een hormoon dat een cruciale rol speelt in een grote verscheidenheid van lichaamssystemen, met inbegrip van het zenuwstelsel, endocriene systeem, immuunsysteem en de spijsvertering. Veel van onze stemmingen, dagelijkse lichamelijke ritmes (met inbegrip slaap-waak cycli), en de ervaringen van stress en pijn ervaren we omdat seretonine daar onderdeel van is.

 

Een aantal voordelen van Vitamine C op een rij:
-  vitamine C ondersteunt de ijzeropname en draagt bij tot:
-  een normaal energie leverende stofwisseling (metabolisme).
-  de normale werking van het zenuwstelsel.
-  een normale psychologische functie (kennen, voelen, streven en het gedrag van mensen).
-  het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
-  de regeneratie van de actieve vorm van Vitamine E (tocoferol) een vet oplosbare vitamine, die een belangrijke rol speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels.

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Vitamine C Ascorbinezuur Sport capsules 600 mg

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048