Glucosamine, Chondroïtine, MSM capsules kopen gratis bezorgd
Profiteer ook van de stimulerende en positieve werking van onze top kwaliteit NutraLife Glucosamine, Chondroïtine & MSM Sport capsules. Wij voeren ons eigen huismerk en daarom geen dure merknamen of nodeloos kostbare verpakkingen. Maar door alleen online verkoop wel een voordelige lage prijs en zeer aantrekkelijke condities zoals kwantumkorting en snelle altijd gratis bezorging in Nederland en België.
Verder mag u van Supplement Boost een uitgebreide duidelijke productinformatie over de werking, ervaring, samenstelling en gebruik van dit hoogwaardige HACCP en GMP gecertificeerde voedingssupplement verwachten.


Glucosamine, Chondroïtine, MSM & Vit.C 950mg Sport capsules

Glucosamine sulfaat 2KCL
Glucosamine wordt altijd door middel van een scheikundige verbinding gebonden aan een andere stof. Daar kunnen diverse stoffen voor worden gebruikt. De hoeveelheid elementaire Glucosamine die kan worden gebonden is afhankelijk van de stof waaraan het wordt gebonden.
In de combinatie met Chondroïtine, MSM en Vitamine C wordt in de capsules van Supplement Boost 300 mg Glucosamine geleverd waarvan 180mg elementaire Glucosamine. Een dagdosering van 6 capsules Glucosamine sulfaat 2KCL bevat dus 1080mg elementaire Glucosamine.

Chondroitine
Chondroïtine en Glucosamine zijn stoffen die de werking van elkaar versterken. Chondroïtine is net als glucosamine een suikerverbinding en kan evenmin als Glucosamine uit de voeding worden verkregen maar wordt door het lichaam zelf aangemaakt en komt in grote hoeveelheden in gewrichtskraakbeen voor.

MSM Methyl Sulfonyl Methaan
Het lichaamseigen MSM is een water oplosbare zwavelhoudende stof die voorkomt bij mensen, planten, dieren, vissen en algen en is een belangrijk onderdeel is van onze voeding.
Planten nemen MSM op uit de bodem waarbij ze tot meer dan 100 keer wordt geconcentreerd. Via het eten van plantaardig voedsel worden de zwavelverbindingen opgenomen in de organismen van mensen en dieren. Zwavel behoort met calcium, kalium, magnesium, natrium en fosfor tot de veel voorkomende elementen in het lichaam en is na calcium en fosfor het derde meest voorkomende mineraal. 

Zwavel gaat grotendeels verloren
De zwavel (MSM) wordt dus via het voedsel in het lichaam opgenomen. Maar door de intensieve landbouw, het gebruik van kunstmest en de industriële manier van behandeling zoals koelen, koken, verhitten, versnijden en het kookproces thuis gaan veel elementaire gezonde stoffen waaronder zwavel en vitamine C grotendeels verloren.

Vitamine C en Sporten
Vitamine C, met de chemische naam ascorbinezuur, is een essentiële vitale stof. Omdat het menselijk lichaam geen vitamine C kan produceren, zijn we afhankelijk van een regelmatige inname via de voeding of via een voedingssupplement om gezond te blijven
Zoals we al eerder opmerkten kan je alleen met plezier en inzet sporten wanneer je beschikt over een goed functionerend bewegingsapparaat. Daarom wordt de Glucosamine, Chondroïtine en MSM van Supplement Boost geproduceerd met een toevoeging van 50mg Vitamine C per capsule. Dat hebben we gedaan omdat deze stof een belangrijke bijdrage levert aan de normale vorming van het eiwit collageen. Collageen is onderdeel van het bindweefsel en draagt bij aan de normale vorming van kraakbeen zodat je soepel, gemakkelijk en langdurig kunt bewegen.

Vitamine C is één van de belangrijkste vitaminen voor de gezondheid. Het versterkt niet alleen het immuunsysteem en beschermt tegen verkoudheid, maar maakt de mens ook beter bestand tegen stress. Onze huid, haren, bindweefsel en beenderen kunnen niet worden gevormd zonder vitamine C, omdat het als co-enzym een bestanddeel is van ons collageen dat een belangrijke bouwsteen van die organen is. Ook versterkt vitamine C de bloedvaten en voorkomt het dat cholesterol wordt afgezet in vaatwanden en daarmee de ontwikkeling van atherosclerose zou kunnen bevorderen.

Vitamine C versterkt niet alleen het immuunsysteem, maar is ook betrokken bij talrijke andere metabole processen. Een tekort aan deze vitamine kan bijvoorbeeld leiden tot verstoringen van wondgenezing. Het is daarom geen wonder dat gewonden een grotere behoefte aan vitamine C hebben. Dit geldt ook voor sporters, rokers, diabetici en zwangere of zogende moeders.

Vitamine C draagt bij tot:
-  de vorming en instandhouding van collageen, het belangrijkste bestanddeel van huid, bindweefsel en beenderen.
-  als antioxidant en aanvaller van vrije radicalen beschermt het onze lichaamscellen en weefsels tegen aanvallen van schadelijke moleculen.
-  versterking van het immuunsysteem op twee manieren. Het bevordert de vorming van antilichamen en wordt door de witte bloedlichamen gebruikt in de verdediging tegen schadelijk bacteriën en virussen.
-  
het opnemen van ijzer in het lichaam en is een bewezen stress-killer.

Vitamine C beschermt tegen oxidatieve stress bij sport
Oxidatieve stress wordt veroorzaakt door vrije radicalen die o.a. kunnen ontstaan door intensief sporten en blootstelling aan de zon. Deze vorm van stress ontstaat onder andere omdat je door intensief sporten meer dan gemiddeld zuurstof verbruikt. Oxidatieve stress is mede verantwoordelijk voor het verouderingsproces en afbraak van lipiden, waardoor de cellen in je lichaam meer energie gebruiken en DNA kan worden beschadigd.

Bewaren

Capsules en poeders niet in de zon, droog, bij kamertemperatuur (15-25 °C) en buiten bereik van kleine kinderen bewaren. De poeders en de inhoud van de capsules zijn hygroscopisch en kunnen vocht uit de omgeving aantrekken. Bewaar ze daarom bij voorkeur niet in vochtige ruimten zoals de badkamer of keuken. Het is verstandig de poeders en capsules in een goed afsluitbaar vacuüm doosje van bv Tupperware of Curver of een goed afsluitbare pot met schroefdeksel te bewaren.

Supplement Boost Etiket

Etiket Glucosamine, Chondroïtine, MSM & Vit.C 950mg Sport capsules

THT einde: 2026     BATCH: AWG2048